avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajare bunuri divorț....soțul îmi tot propune ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajare bunuri divorț....soțul îmi tot propune că soluție ...

Partajare bunuri divorț....soțul îmi tot propune că soluție de partajare a bunurilor mobile și imobile pe care le avem....in felul următor...sa dăm amândoi valoare la proprietăți...apoi împărțim suma in doua...fiecare spune cu ce vrea să rămână ...și pt evitarea taxelor partajului....sa vindem fiecare unei persoane de încredere....ceea ce îi revine pe o sumă modica......cel puțin el așa vrea.....cer sfatul unui specialist....că nu mi se pare o cale prin care sa nu am probleme in viitor ....și cat reprezintă valoarea taxei pt partajare....și cum trebuie achitata....la început....se plătește de amândoi....iar pt bunurile uz casnic....ne trebuie martori daca le împărțim între noi....mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:25, 24 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
și pt evitarea taxelor partajului....sa vindem fiecare unei persoane de încredere....ceea ce îi revine pe o sumă modica...

CUM???
pai si vanzarea nu costa ? :)))) si dupa aia, persoana " de incredere" ce face cu bunurile alea, i le vinde lui? :))))
spuneti cu ce vreti sa ramaneti fiecare si mergeti la notar si faceti partajul.
bunurile mobile, le puteti imparti de acasa si faceti un inscris sub semnatura privata iar pt imobile sau autoturisme, mergeti la notar si le impartiti prin act de partaj voluntar, costurile actului de partaj, il imartiti frateste.
la notar costurile se ridica cam la 2-3% din valoarea bunurilor de impartit.
onorariile difera de la notar la altul, asa ca puteti intreba la mai multi cat va costa.

Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, divort terminat.urmeaza impartirea bunurilor. sotul ... achrisa achrisa Buna seara, Divort terminat.Urmeaza impartirea bunurilor. Sotul vrea o suma de bani si zice ca este legala si valabila o declaratie din partea lui la ... (vezi toată discuția)
Partaj Ionuț. Ionuț. Poate un avocat sa încheie un act legal de partaj, unde exista și un minor, care sa nu poată fi atacat în instanta în situația în care soții au ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort radorim radorim buna ziua, sintem divortati de mai multi ani si acum dorim sa finalizam si cu partajul dar, deoarece nu dispunem de multi bani si taxele sint cum le stiti ... (vezi toată discuția)