Buna ziua momentan mă aflu în concediu de creștere copil iar luna aceasta ar trebui să mă angajez pt a beneficia de stimulent doar că angajatorul nu mă poate primi înapoi deoarece își va închide activitatea definitiv.Acum merg la o cofetarie de 5 zile iar ieri am întrebat când îmi va face contractul ea a spus că momentan nu îmi face că nu sunt pregătită și că orcum va trebui sa îmi dau demisia de la actualul loc de muncă iar apoi să mă înscriu la agenția de șomaj sa ii aduc adeverință că sunt somera și abea atunci ea mă va angaja.Este normal așa??
Buna ziua,
Firma unde ati lucrat mai este activa? Mai sunt angajati la serviciu?
Vedeti ca munciti "la negru" in aceasta cofetarie si daca vine cineva in control s-ar putea sa primiti amenda.
Plus ca daca demisionati de la vechiul loc de munca, cel din care ati intrat in CCC, nu o sa primiti somaj, asa ca asteptati sa va concedieze si apoi depuneti actele pentru somaj.
Banuiesc ca firma, cofetaria, o sa aiba cateva avantaje daca va angajeaza ca somera si vrea sa profite de ele...
Încă nu mi-am dat demisia de la actualul angajator el urmând din ianuarie sa închidă magazinul din Brașov.Am vorbit cu șefa și am făcut o cerere pt a incepe activitatea la ea din 7 decembrie dar acum mă gândesc că daca închide oare pot lua de la ei un șomaj??Cum trebuie sa procedez?La cofetărie am vorbit astăzi și i-am zis că nu e in regula sa vin așa la negru și mi-a spus că o să vadă dacă poate să mă plătească pt cat am venit(asta după ce am cerut eu să mă plătească)
Dvs. cand ar trebui sa reveniti la munca pentru a beneficia de acel stimulent?
Daca ati depus cererea pentru a reveni la munca pe 7 Dec. atunci va prezentati.
Da, puteti primi somaj in urma inchiderii magazinului dar doar daca va concediaza, NU demisionati ca nu o sa-l mai primiti.
Dar daca sunteti in somaj nu o sa mai primiti stimulentul...
Daca inchide magazinul, atunci poate intrati in somaj.... din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC. Cererea pentru intrarea in CCC se va depune la AJOFM, iar actele la Primaria in raza careia domiciliati.