avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma - pentru o garsoniera cu profil turistic
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma - pentru o garsoniera cu profil turistic

Urmează sa achiziționez anul viitor o garsoniera in Mamaia si as dori sa înființez o firma pentru a putea primi si vouchere de vacanță. Ce pasi ar fi de urmat? Si de asemenea daca înființez anul acesta firma pentru acest profil, pot achizitiona anul viitor un autoturism pe firma si sa beneficiez de deducerea tva (50%) pentru utilizare mixta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:56, 30 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inchirierea imobilelelor este scutita de TVA. Ca urmare, nu veti putea deduce TVA la achizitia autoturismului.
Exista un alt fel de srl platitor de tva ce se poate infiinta, si sa inregistrez ca punct de lucru secundar apoi imobilul care va fi gata anul viitor si pe care intentionez sa il inchiriez in regim hotelier?

Iulian Manea a scris:

Inchirierea imobilelelor este scutita de TVA. Ca urmare, nu veti putea deduce TVA la achizitia autoturismului.

Da. Infiintati firma cu alt obiect de activitate, o inregistrati platitoare de TVA, achizitionati autoturismul si deduceti 50% TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism dana erdei dana erdei Buna ziua, Va rog aveti amabilitatea de a imi da un raspuns in cazul achizitiei autoturism in leasing de la o societate din tara se poate deduce tva de ... (vezi toată discuția)
Cum se deduce tva-ul auto? MrFB MrFB Buna ziua, Intentionez sa cumpar un autoturism second hand pentru firma mea,autovehicul ce va fi utilizat pentru deplasari in scop de job. Am gasit o firma ... (vezi toată discuția)
Tva la achizitia unei masini pe firma Marius Iulian Ionescu Marius Iulian Ionescu Doresc să cumpăr o mașină și prețul este cu tot cu TVA. Ptr o firma noua neplatitoare de TVA ce înseamnă acest lucru și a doua întrebare..dacă firma ... (vezi toată discuția)