avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Matusa vitregă drept la moștenire! O prietena a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Matusa vitregă drept la moștenire! O prietena a mamei a facut ...

O prietena a mamei a facut testament.
O prietena a mamei a facut un testament pe mine la apartment neavand copii si acum dupa moartea ei aceasta prietena a mamei are o mătușă vitregă de pe tata si care acuma cere si ea parte de moștenire.
Întrebarea mea este,ce grad de rudenie este mătușă asta vitregă de pe tata si daca are drept legal la moștenire?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:00, 28 Noiembrie 2020
ce grad de rudenie este mătușă asta vitregă de pe tata
cu cine ? cu prietena? sunt rude de gradul 2, ca ii e sora, dar ce relevanta are? prin testament, a fost inlaturata de la mostenire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Aceasta matusa este matusa vitregă de pe tata a prietenei. Dar eu am testamentul si as vrea sa stiu daca legal aceasta mătușă vitregă a prietenei mele are vreun drept la moștenire.
Mentionez din nou ca eu nu am nici un grad de rudenie cu niciuna din ele ,fiind doar prieteni de familie dar testamentul e pe mine!
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de mostenire se poate vorbi dupa decesul acelei persoane. daca intre timp, persoana nu revoca sau schimba testamentul si prin el va lasa toata averea ei, sunteti singurul mostenitor atunci. Va e clar ?
pt ca sora nu e mostenitor rezervatar, prin testament e inlaturata de la mostenire, nu mai are ce mosteni.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament rude indepartate sisjsnsm sisjsnsm Buna seara! Daca intr-o familie X si Y sunt surori (X mi-a fost bunica) si Y (matusa mai indepartata in viata, de gradul 1 sa zicem). Intrebarea se raporteaza ... (vezi toată discuția)
Are drept de mostenire? dddro dddro Buna ziua.Mama s-a casatorit cu actualul meu tata cand eu aveam 6 ani.Impreuna au construit o casa in care stau eu cu sotia.Mama a decedat in urma cu 9 ani,iar ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)