avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Referitor la aplicarea noii Legi 273/2020 vreau sa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Referitor la aplicarea noii Legi 273/2020 vreau sa supun dezbaterii ...

Referitor la aplicarea noii Legi 273/2020 vreau sa supun dezbaterii d-vs. problema ridicării mașinilor parcate neregulamentar, așa cum se prevede la art. 24.2 :
Se stipulează în articolul respectiv că :
(1) În cazul nerespectării obligației prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. m), dacă un vehicul staționează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, poliția locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului.
…………………..
(9) Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la inițierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz se suportă doar contravaloarea operațiunii de ridicare.
De ce, în acest caz, când conducătorul / proprietarul este la fața locului, se achită și contravaloarea operațiunii de ridicare, deși autovehiculul nu se va ridica, proprietarul urmând mai mult ca sigur să părăsească locul respectiv, după achitarea amenzii pentru parcarea neregulamentară. Este corect să achiți un serviciu neefectuat?
Eu vreau să fiu corect, dar condițiile din teren nu-mi permit acest lucru. Care este vina mea că nu sunt locuri de parcare? Atunci când vor fi locuri de parcare iar eu vreau să parchez nu în acele locuri amenajate, ci undeva după ele, unde-mi vine mie mai bine, atunci-da- sunt de acord să fii sancționat, pentru că aveai la dispoziție locuri de parcare, iar tu, șofer, nu ai acceptat aceste locuri, încălcând legea, deși aveai condiții s-o respecți.
Să ne gândim că această măsură va da apă la moară polițiilor locale ca în marile orașe, unde de regulă prima bandă este ocupată, să monteze indicatoare ” Oprirea interzisă ” și să-ți ridice mașina pe motiv de nerespectarea semnificației indicatorului respectiv. Astfel s-ar face planul la amenzi pe un deceniu într-o lună.
Cât de corectă găsiți că este această lege, așa cum este ea în prezent ? Șoferul este expus amenzii din lipsa locurilor de parcare aproape peste tot în țara noastră. ( nu luăm aici în discuție parcarea pe trecerile de pietoni, stațiile mijloacelor de transport în comun, locurile de acces în anumite zone rezidențiale, unde nu poți bloca tu cu mașina ta accesul altora care locuiesc acolo ). Dar în rest....
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:56, 29 Noiembrie 2020
Cumva aveți dreptate, însă foarte puțini sunt cei care gândesc în același fel cu dvs. Marea majoritate prefera să parcheze masinile cât mai aproape de locul unde au ei interes, chiar dacă, câteva zeci de metri mai încolo, există variante. Legiuitorul a gândit, probabil, că dacă e așa, să existe totuși un fel de "taxă" pentru astfel de "gânduri".


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Placuța "parcarea interzisa" este obligatorie? iuly25 iuly25 In cazul in care cineva parcheaza pe carosabil in dreptul unui gard iar dupa doua ore constata ca i-a fost ridicata masina pentru ca gardul respectiv era de ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto, amenda, puncte penalizare Blackmoon Blackmoon Buna seara, Am urmatoarea problema:mi s a ridicat autoturismul pe motiv ca nu am asigurat cel putin 1 m pentru circulatia pietonilor...bun, am platit sa mi ... (vezi toată discuția)
Ridicare autoturism in sibiu alexalex777 alexalex777 Buna ziua! Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția ... (vezi toată discuția)