Locuiesc impreuna cu familia intr-o casa in chirie de aproximativ trei luni. Casa este prevazuta cu sistem extern de supraveghere video (nu apare scris in contractul de inchiriere); mi-au fost aratate aceste camere (vizibile, la vedere) in momentul luarii in primire a locuintei.
Acum cateva zile, spre surprinderea noastra, am descoperit in interiorul locuintei o alta camera video ascunsa care ne filma si ne inregistra pe un dispozitiv de video inregistrare conectat si la internet (unde sunt conectate si celelalte camere externe). Camera video ascunsa este montata impreuna cu tot sistemul de video supraveghere si NU ne-a fost indicata/aratata in momentul inchirierii locuintei.
Imediat dupa ce am gasit-o si am acoperit-o pentru a nu ne mai putea filma, proprietarul a venit anume in ziua urmatoare sa ne spuna ca in locuinta exista acea camera ascunsa (deci ne urmareau si stiau ce faceam in casa), sustinand ca ne-a spus despre ea... ceea ce nu este adevarat.
Vazand cele de mai sus, dupa lege constituie infractiune, violarea vietii private si a normelor Privacy.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau sa-mi spuna cum sa procedez ca sa stau linistit ca nu ma voi vedea pe internet?
Trebuie sa le fac plangere proprietarilor? Sau o scrisoare de garantie?
Mers la Parchet/politie?
Multumesc
Multumesc, articolul l-am citit, il cunoastem cu tot cu alineatele sale. Se poate lasa destul de rau pentru proprietarul care ne-a ascuns faptul ca are camere ascunse in cazul in care decidem sa ii facem plangere.