avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna ziua, in prezent locuiesc in italia, din 2012 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna ziua, in prezent locuiesc in italia, din 2012 sunt diagnosticat ...

buna ziua,
in prezent locuiesc in italia, din 2012 sunt diagnosticat cu o boala rara la inima si a fost nevoie de implantarea unui defibrilator, autoritatile italiene mi au recunoscut o invaliditate de 50%....
mentionez ca am 50 de ani, 18 lucrati in cadrul armatei in romania din care 14 in grupa 1, iar aici in italia am 10 ani lucrati..
intrebarea mea ar fi ...daca intentionez sa revin in romania definitiv imi este recunoscuta aceasta invaliditate si as putea obtine ceva pensie ...sau cat ar mai trebui sa astept pt a putea iesi in conditii normale?? multumesc!!
Cel mai recent răspuns: LAURALIA , utilizator 11:18, 30 Noiembrie 2020
Diagnosticul autoritatilor italiene nu poate face obiectul stabilirii gradului de invaliditate pe teritoriul Romaniei.In primul rand,trebuie sa aveti calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale si sanatate din Romania,apoi puteti sa demarati procedura ,putin mai greoaie in Romania potrivit prevederilor Codului fiscal la art. 153 alin. (1) lit. a) - d),

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. doresc sa stiu daca ma pot incadra in grad de invaliditate ... Xenia 65 Xenia 65 Buna ziua . Doresc sa stiu daca ma pot incadra in grad de invaliditate in Romania avand deja in Italia invaliditate 70% pentru Policitemia vera, coxartroza ... (vezi toată discuția)
Pentru pensie de invaliditate in italia am nevoie de un document ca nu am pensie in romania lucio78 lucio78 Buna ziua , ma numesc lucian sunt cetatean roman am 37 de ani si locuiesc in italia in borgosesia provincia vercelli.buletinul meu de romania este in sat ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.c. vinzari on-line. deschidere filiala in u.e.. aspecte legale. Feri39 Feri39 Dacà cineva e competent sà-mi explice cum trebuie sa procedez pt. a infiinta o Societate Comercialà cu profilul vinzari de càrti ... (vezi toată discuția)