Buna ziua , ma numesc lucian sunt cetatean roman am 37 de ani si locuiesc in italia in borgosesia provincia vercelli.buletinul meu de romania este in sat utvin judetul timis. luna aceasta a fost recunoscuta persoanei mele de catre autoritatile italiene o invaliditate de 100% ceea ce imi da dreptul la o pensie de invaliditate pe teritoriul italiei, doar ca pt a-mi acorda pensie imi trebuie un document de la romania ca nu benefeciez de nici o pensie din romania.Spuneti-mi va rog cine poate sa imi elibereze aceasta adeverinta pt ca mama mea a fost la casa de pensie din Timisoara si de acolo i s-a raspuns ca nu elibereaza adeverinte, functionara de la casa de pensie i-a spus sa fac o declaratie pe propria raspundere la notar ca nu beneficiez de pensie din romania doar ca autoritatile italiene nu iau in considerare aceea declaratie, ei au nevoie de un document eliberat de autoritatile romane.
Va rog frumos ajutati-ma cu informatii ca sa obtin acel document.Specific ca am mari probleme de deplasare.
In cazul de fata este necesar ca toate demersurile pe care le face mama dvs. trebuie sa le faca in scris catre casa judeteana de pensii din jud. Timis. Aceasta este obligata sa va dea in scris un raspuns pertinent.