avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular E104 - Casa de asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular E104 - Casa de asigurari de sanatate

Buna ziua,

Mama mea se afla pe listele ANAF-ului in Romania cu datorii de aprox. 4000 lei pt neplata asigurarii de sanatate + penalitati pt perioada 2008 - 2014. Pentru acest lucru are poprire pe pensie (este pensionara in tara incepand cu 2014). Mentionez faptul ca ea lucreaza in Italia din 2004 pana in prezent. Mergand pe fir am aflat ca aceasta asa-zisa datorie este inregistrata la CASMB. Un reperezentant al CASMB a cerut urmatoarele documente pt clarificarea situatiei:

- Adeverinta de la ANAF cum ca in aceasta perioada nu a dobandit niciun fel de venit in Romania
- adeverinta de la registrul comertului cum ca nu detine vreo firma sau nu este asociata in vreo firma in Romania
- FORMULARUL E104 eliberat de catre autoritatile din ITALIA.(act doveditor al intregii activitati in Italia si al faptului ca in toata acesta perioada a platit contribute la sanatate in ITALIA).

Aici apare problema: Autoritartile din ITALIA refuza eliberarea acestui formular pe motiv ca acesta nu poate fi eliberat atata timp cat mama inca lucreaza acolo. Ca acest formular se elibereaza doar in momentul in care inceteaza colaborarea cu statul italian si ca in acel moment mama isi va pierde dreptul de asigurat in ITALIA, medicul de famiilie din ITALIA, etc.
In schimb, i-au eliberat o adeverinta simpla ce contine desfasuratorul contributelor platite de ea in toti acesti ani.

Evident, CASMB insista sa ceara E104 iar noi ne aflam intr-un impas. Nu putem rezolva situatia. Ce ne sfatuiti sa facem?

Va multumesc anticipat! Monica

Alte discuții în legătură

Pfa suspendat sau inchis pt formular e104? Teodora T Teodora T Am un Pfa-colaborator in interiorul profesiei pe cale de suspendare. Eu nu mai locuiesc in Romania, dar am lasat procuri pt a se realiza suspendarea. In tara ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate pentru student roman in germania Sitram Sitram Buna ziua, Fiica mea, care are 18 ani, a fost admisa si s-a inscris la o universitate de medicina, de stat, din Germania, in aceasta toamna. In acest sens, a ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere a casj brasov tudor_uz2 tudor_uz2 Am primit acasa o decizie de impunere in suma de vreo 536 ron care cuprinde impunerea pe anu 2011,dobinda si penalitati in situatia in care eu sint plecat din ... (vezi toată discuția)