avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pfa suspendat sau inchis pt formular E104?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pfa suspendat sau inchis pt formular E104?

Am un Pfa-colaborator in interiorul profesiei pe cale de suspendare. Eu nu mai locuiesc in Romania, dar am lasat procuri pt a se realiza suspendarea. In tara in care ma aflu, pt a avea acces la serviciile lor de sanatate, mi-au cerut si un formular european (E104) din care sa reiasa ca am renuntat la toate drepturile mele de asigurare de sanatate din Romania.
Intrebarea mea este: ajunge sa suspend Pfa-ul sau e nevoie sa il inchid pt ca pe acest formular sa apar ca neasigurata la CASMB? Am si un contract de concedii medicale si indemnizatii cu cei de la CASMB, pe perioada nedeterminata. Acesta trebuie si el inchis? Sau cum se procedeaza?
Am contactat de doua ori in aceeasi zi CASMB-Serviciul regulamente si acorduri internationale si am primit doua raspunsuri diferite: unul ca nu voi aparea pe E104 ca nu am renuntat la sanatatea din Romania daca nu inchid Pfa-ul, al doilea ca voi avea E104 bun chiar si cu suspendarea Pfa-ului. Mentionez ca numai sotul meu are contract de munca. Eu am venit cu el deoarece sunt insarcinata, iar cei de la compania la care este angajat au spus ca am acces la asigurarile de sanatate de aici, pe deplin, deoarece urmeaza sa nasc si intru pe asigurarea sotului.

Alte discuții în legătură

Formular e104 - casa de asigurari de sanatate naemonica naemonica Buna ziua, Mama mea se afla pe listele ANAF-ului in Romania cu datorii de aprox. 4000 lei pt neplata asigurarii de sanatate + penalitati pt perioada 2008 - ... (vezi toată discuția)
Pfa si contributia la sanatate annnacristina annnacristina Buna ziua, Am infiintat un PFA in aprilie 2012, am realizat un venit net pe care l-am declarat la ANAF si am platit deja prima transa de impozit. Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Dreptul minorului la asigurare in austria reiyz reiyz Buna ziua. Locuiesc in Austria cu fiica mea minora. Eu sunt asigurata aici si doresc sa obtin asigurare si pentru fetita.Pt aceasta cei de la casa de sanatate ... (vezi toată discuția)