avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie apartament catre minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie apartament catre minor

Buna ziua!

As dori sa prezint urmatoarea situatie:

Apartament luat cu Prima Casa acum 6 ani. Deci in momentul de fata poate fi vandut etc.

Poate fi donat/trecut pe numele copilului minor?

Ratele la banca vor fi normal platite in continuare de parinti.

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
Ionestii, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:38, 1 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate, DAR: dacă există o sarcină, o ipotecă a băncii asupra apartamentului, aceasta va rămâne iar banca va putea scoate la vânzare apartamentului în ipoteza neplății ratelor.

Totodată, chiar dacă nu există sarcină, în eventualitatea în care veți dori să vindeți ulterior altcuiva, aceasta este dificil de realizat, fiind necesară încuviințarea autorităților tutelare.
acest răspuns util
După cum va explicat și Domnul avocat, daca doriți să-l donați minorului cu intenția de a evita o posibilă executare silita imobiliară, să știți că nu vă iasă pasența.
În cazul că veți ajunge debitor restant, imobilul va putea fi scos la licitație, și dacă este donat altcuiva.

Creditorul nu va ridica ipoteca în caz de înstrăinare.
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2020
Dapix, utilizator
acest răspuns util
Poate fi donat/trecut pe numele copilului minor?

de ce ati vrea sa faceti asta ? numai o donatie ar fi posibila, daca ca nu are bani sa cumpere
copilul ce varsta are ? va trebui reprezentat sau asistat de un reprezentant de la autoritatea tutelara.
mai departe, ar trebui sa aveti acordul bancii, probabil ca aveti o clauza in acest sens in contract. Nu stiu daca e cazul sa va judecati cu banca pt clauze abuzive.
revin cu intrebarea, ce interes aveti sa donati copilului ?
Multumesc domnule Gaita!

Era de asteptat, din pacate, sa primesc intrebari tipic romanesti de genul "de ce?" si "e o pasenta sa fraudati banca?".

Aceasta NU e o problema legata de banca sau de bani. Motivele parintilor sunt de cu totul alta natura, foarte personala.

Ca sa revin. Apartamentul fiind luat prin Prima Casa, banuiesc ca e ipotecat.

Repet, nu e vorba de nici o schema de pacalire la mijloc. Ratele la banca vor fi asigurate fara problema.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era de asteptat, din pacate, sa primesc intrebari tipic romanesti de genul "de ce?"

nu e tipic romaneasca, e firesca, eu v-am intrebat ca poate va ganditi sa va rezolvati o problema si pe langa ca nu o rezolvati, va faceti una si mai mare.
ca ex, daca ati vrea sa inlaturati de la o viitoare mostenire pe vreun alt copil, sa donati copilului, nu e cea mai buna solutie.
atitudine tipic romaneasca, suspiciosi...
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Minor, donatie apartament ipotecat +chirie Virginia Alexandrescu Virginia Alexandrescu as vrea sa donez fiului meu ...practic o mica afacere este vorba de un apartament foarte bine situat in buc dar are ipoteca (imprumut de nevoi) rata este de ... (vezi toată discuția)
Casa copilului minor angelmarian angelmarian pot trece o locuinta pe numele copilului minor(3 ani),cu un contract de vanzare-cumparare sau prin donare de la o matusa? daca parinti au datorie de exemplu ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)