avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor, donatie apartament ipotecat +chirie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor, donatie apartament ipotecat +chirie

as vrea sa donez fiului meu ...practic o mica afacere
este vorba de un apartament foarte bine situat in buc dar are ipoteca (imprumut de nevoi) rata este de 700 iar chiria de 1200
pot sa donez apart lui pastrand eu imprumutul dar garantie sa ramana tot apartamentul?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:34, 15 Februarie 2009
Chestiunea comportă mai multe aspecte.

1. Minorul nu poate garanta cu bunurile sale obligaţiile altuia.
2. Presupunînd că aţi trece peste acest aspect (în ideea că minorul primeşte un bun gata grevat de sarcini), veţi întîmpina opoziţia băncii, care, sunt sigur, a înscris o interdicţie de înstrăinare odată cu dreptul ei de ipotecă.
3. Presupunînd că şi banca va accepta, nu ştiu cum veţi obţine acordul autorităţii tutelare, deoarece e limpede că dumneavoastră doriţi să achitaţi rata la bancă din veniturile din închiriere, venituri care după donaţie vor fi ale minorului.

Poate vă gîndiţi la o altă afacere pentru fiul dumneavoastră. Una cu mai puţine piedici.
se poate face donatia, conditia este sa platiti rata, nu inteleg ce este cuchiria
Pare ca acea chirie "sponsorizeaza" rata la banca...
O sa fie tare aiurea ca acel copil sa achite, din veniturile lui, cheltuiala mamei... :( Legal vorbind, sunt de parerea lui Liviu (themis).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca ina 13 ina 13 Am 2 contracte la care consider ca mi s-a marit marja de dobanda in mod abuziv.Am reclamat la ANPC.Intrebare? Daca dau Banca in judecata ma poate obliga sa ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie ContSters212422 ContSters212422 buna ziua. am urmatoarea problema: persoana x (o mama)doneaza persoanei y (fiu) UN APARTAMENT CU MENTINEREA DREPTULUI DE UZUFRUCT viager in favoarea mamei, si ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere sau contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct???? ContSters67900 ContSters67900 Buna ziua, Am in proprietate un apartament ipotecat pt un credit bancar, imobil obtinut in urma unui partaj. In acest imobil eu nu mai locuiesc de mult timp ... (vezi toată discuția)