avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. In urma unui proces de divorț, copilul a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. In urma unui proces de divorț, copilul a rămas ...

Buna seara.
In urma unui proces de divorț, copilul a rămas la mine. Cum spune hotărârea, " copilul rămâne la domiciliul stabil a tatălui" întrebarea este,
Dacă eu mă mut cu serviciul in alta tara, mai este nevoie de acordul mamei pentru a putea pleca cu copilul? Atâta timp cât eu, am acolo actele aferente, casa închiriată, contract de muncă pe perioadă determinată.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:51, 1 Decembrie 2020
Daca nu puteti iesi din tara nu aveti ce face.
Daca ati avut avocat trebuia sa va explice schemele juridice tehnico-tactice.
Daca nu v-au explicat se poate spune ca ati câștigat procesul.
daca va schimbati domiciliul, da, aveti nevoie de acordul mamei pt asta sau de o hotarare judecatoreasca
Dacă deschid un proces de custodie exclusiva, pentru faptul că mama refuza sa intre în contact cu copilul și are ani buni, 4 ani de cand îl respinge, se poate avea câștig de cauză? Copilul are 12 ani și câteva luni acum.
da, puteti incerca.
dar in subsidiar, sa cereti si schimbarea locuintei copilului in strainatate si suplnirea acordului mamaei pt emitere pasaport, inscriere la scoala acolo etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla dupa expirarea acordului de iesire din tara cu minorul Smariusss Smariusss Buna ziua am rugamintea de a ma ajuta cu anumite sfaturi cu privire la scoaterea fiului meu din tara,precisez ca am un acord de la mama copilului pentru a iesi ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in alta tara fara consimtamantul tatalui mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am divortat in urma cu aproape 3 ani, iar minorul are domiciliul stabilit la mama, ... (vezi toată discuția)
Ieșirea din țară a minorului Graur2020 Graur2020 Bună ziua! Am o fetiță de 12 ani și aș dori să ne stabilim în Germania.Sunt divorțată iar custodia fetiței este comună cu domiciliul stabil la ... (vezi toată discuția)