O vecină dorește restricționarea rutieră pe singura cale de acces la proprietatea mea și a încă trei vecini. Cum poate fi combătută?
Detaliez, vecina, a acționat în instanță primarul, primăria, consiliul local, a obținut pe nu știu ce cale o expertiză judiciară favorabilă, care face referire la faptul că străduța are 50m lungime, 3,6 m lățime și acoperirea cu beton a suprafeței a fost făcută de mine în regie proprie cu avizul serviciului urbanism, dar nu respectă STAS-ul in materie de drumuri publice, fiind prea subțire. Deși am intervenit în proces și am arătat că nu avem altă cale de acces, că strada este construită în anii 60, mult înainte de apariția H.G. nr. 525/1996 care reglemntează dimensiunile minime de lățime în funcție de lungimea căilor de acces. Reclamanta arată și prin expertiză faptul că imobilul său ce străjuiește ulița este foarte slab și este posibil să-i fi apărut fisuri din pricina traficului rutier din proximitate. În momentul cumpărării terenului de către mine, în 2008, era o restricție de tonaj de 3,5t, restricție existentă și astăzi, dar dânsa dorește închiderea definitivă a circulației auto. Am vreun act normativ care să mă ajute să combat inițiativa ei?
Bună seara! Rog persoanele care au un răspuns pentru mine să mi-l acorde! Astăzi am avut o ședință în judecarea cauzei prezentate mai sus, și mi-a fost acceptată solicitarea unei noi expertize făcută de această dată de un expert în drumuri și mi s-au acordat cinci zile pentru formularea obiectivelor. Precedenta expertiză a fost făcută de un expert în construcții. Nu sunt convins că știu ce să îi cer expertului să evalueze în afară de posibilitatea legală de a folosi în continuare străduța pentru acces rutier.