avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna ziua am permisul suspendat pentru viteza de 105 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna ziua am permisul suspendat pentru viteza de 105 km/h ,va ...

buna ziua
am permisul suspendat pentru viteza de 105 km/h ,va rog sa-mi transmiteti daca am dreptul sa dau examen la 30 zile mentionez ca am 18 ani si am permis de 4 luni si acum 2 ani am avut un dosar penal pentru conducere cu categ inferioara eu am cat b1 de la varsta de 16 ani si am condus auto care nu se incadrra si as vrea sa stiu daca am dreptul la examinare
multumesc !
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 19:44, 2 Decembrie 2020
Nu va incadrati in conditiile pentru a beneficia de reducere:
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
[ link extern ]
buna ziua

am uitat ,el are permis cat b1 de la 16 ani acela nu se ia in considerare ca vechime permis ?
Cine e el? Ați spus anterior ca ați obținut permisul categorie B acum 4 luni. Pe acela vi l-a luat, atunci când conduceati o mașină cu 105 km/h.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins cu viteza de 117 km/h in localitate pe data de ... Bocirnea Alexandru Bocirnea Alexandru Am fost prins cu Viteza de 117 km/h in localitate pe data de 13.02.2022 deci pe legea veche .Cat luni este suspendarea permisului si dupa cat timp pot da ... (vezi toată discuția)
Prins de doua ori in interval de 2 zile cu viteza peste limita (+50km/h) Adrian.123. Adrian.123. Am fost inregistrat de radar cu 54km/h peste viteza legala si mi-a fost retinut permisul. A doua zi am fost surprins din nou de alt echipaj tot cu 54km/h peste ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! soțului meu i-a fost reținut permisul de conducere ... Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! Soțului meu i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece a depășit limita de viteza legala în localitate. ... (vezi toată discuția)