avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost prins cu Viteza de 117 km/h in localitate pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost prins cu Viteza de 117 km/h in localitate pe data de ...

Am fost prins cu Viteza de 117 km/h in localitate pe data de 13.02.2022 deci pe legea veche .Cat luni este suspendarea permisului si dupa cat timp pot da examen pentru recuperare ? Dupa legea noua din 27.02.2022 trebuie sa stau 3 luni si pot recupera permisul prin examen du pa doua luni .Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:21, 28 Februarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti deja sub incidenta codului rutier modificat, doar unele articole au intrat in vigoare de pe 27 februarie.
Daca nu ati depasit limita de viteza cu mai mult de 70 km/h, suspendarea e de 90 de zile, puteti da de reducere dupa ce va expira dovada, in primele 20 de zile de suspendare. Daca luati testul in intervalul respectiv, puteti sa faceti cerere pentru reducere cu o treime, adica la 60 de zile.
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
Articolul 106
Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, la cerere, testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație prevăzut la art. 104 alin. (1) lit. a) până în a 20-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)
Ieri ,21.06.2023,soțului meu i s-a suspendat dreptul de a conduce ... JUSTMEMYSELF JUSTMEMYSELF Ieri ,21.06.2023,soțului meu i s-a suspendat dreptul de a conduce pe 90 de zile ,radarul înregistrând viteza de 107km/h ,limita în localitate fiind de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am permisul suspendat pentru viteza de 105 km/h ,va ... violyd violyd buna ziua am permisul suspendat pentru viteza de 105 km/h ,va rog sa-mi transmiteti daca am dreptul sa dau examen la 30 zile mentionez ca am 18 ani si am ... (vezi toată discuția)