avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ieri ,21.06.2023,soțului meu i s-a suspendat dreptul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ieri ,21.06.2023,soțului meu i s-a suspendat dreptul de a conduce ...

Ieri ,21.06.2023,soțului meu i s-a suspendat dreptul de a conduce pe 90 de zile ,radarul înregistrând viteza de 107km/h ,limita în localitate fiind de 50km/h în zona respectiva! Este adevărat ca după susținerea acelui test 13 din 15 întrebări, dacă are permisul mai vechi de 12 luni,dacă în ultimele 12 luni nu a avut nici un contravenient pe aceeași tema ,după promovarea acelui test ,+aceste 2 condiții se poate face o cerere la șeful politiei în cazul lui din județul Galați și sa i se restituie permisul în 30 de zile ,nu în 60 ,totul fiind la latitudinea șefului politiei ,dat fii d ca cele 3 condiții sunt îndeplinite!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:18, 22 Iunie 2023
Nu este adevarat.
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.

Articolul 106
Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, la cerere, testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație prevăzut la art. 104 alin. (1) lit. a) până în a 20-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost prins cu viteza de 117 km/h in localitate pe data de ... Bocirnea Alexandru Bocirnea Alexandru Am fost prins cu Viteza de 117 km/h in localitate pe data de 13.02.2022 deci pe legea veche .Cat luni este suspendarea permisului si dupa cat timp pot da ... (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile, pentru viteză Ecou Ecou Bună,am permisul suspendat pentru viteză pe o perioadă de 90 zile pentru viteză 156 km/h pe o restricție de 70 km/h. Am susținut examenul de 13 din 15 ... (vezi toată discuția)