Buna ziua, eu cred ca se confunda termenul de schimbare de destinatie ( locuit sau comercial ) cu termenul de ACTIVITATE.
Una.i sa schimb destinatia, cum spune legea din locuit in comercial si invers, unde iti trebuie anumite acorduri, conventii..etc........si alta.i sa.i schimbi ACTIVITATEA spatiului, din frizerie in restaurant, de exemplu.
Cea cu schimbare din sp com in spatiu cu acces liber la public ( sau cum este) , nu am auzit
latka a scris:
Primaria are dreptate, nu ati citit suficient de atenta acel articol. Spatiile comerciale isi pot si ele schimba destinatia, din cabinet medical, in pizzerie, de exemplu. Art. 40 se refera la ambele posibilitati:
1. Cind se schimba destinatia spatiului care initial e locuinta
2. Cind se schimba destinatia unui spatiu care nu e locuinta (adica poate fi spatiu comercial si se transforma in alt gen de spatiu comercial)
Articolul 40
(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane.
(3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.