avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou ...

Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon de masaj (intretinere corporala). Am cerut autorizatie de la primarie, iar aceasta imi cere sa schimb destinatia din "spatiu comercial" in "spatiu cu acces public" (de parca spatiul comercial nu ar fi cu acces public !!!). Pt schimbarea de destinatie, primaria imi cere acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari. Am obtinut doar de la 2 (plus de la asociatia de proprietari), al 3 lea nu vrea sa il dea. Primaria invoca art 40 din legea 196/2018, insa aceasta lege, si chiar articolul 40 face referinta la apartamente si spatiile comune dintr-un bloc de locuinte, nu la spatii comerciale. Titlul art 40 este: Art 40 Modul de utilizare a proprietății individuale și a părților comune | Lege 196/2018.
Primaria nu vrea sa ne satisfaca cererea, incadrand un spatiu comercial ca un apartament de locuit. Ce se poate face in acest caz? Multumsc pt timpul dvs.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:39, 4 Martie 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

E adevarat ca dialogati cu niste oameni care nu pricep textul legii. Si nu schimbati destinatia de "spatiu comercial". Doar ca dati destinatiei (un spatiu unde se presteaza activitate comerciala, nu e locuinta) o definire mai clara, prin faptul ca vindeti un serviciu , cel de intretinere corporala (asta e activitatea comerciala ).

"Spatiu cu acces public" e o idiotenie, nu e o destinatie. Dar...atit pricep acei functionari publici.
Art. 40 e clar, in condominiu exista spatii cu destinatia de locuinta si spatii cu alta destinatie decit locuinta. Un exemplu (cel mai frecvent) e destinatia de "spatiu comercial".

Insa e o destinatie generalista, trebuie definita mai detaliat prin genul de activitate ce se desfasoara. Vecinii si asociatia nu pot fi de acord in lipsa precizarii genului de activitate, articolul e corect.

Altfel, asa cum am scris anterior, ceri conventie pentru ceva benign, gen activitatea pentru care doriti sa va autorizati si faceti acolo un disco-bar.

Ani1959 a scris:

Asa este, se confunda activitatea cu destinatia. Ei imi cer schimbare de destinatie. I-am dat in judecata dar bineinteles nu am castigat. J

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial ... Iuliaa30 Iuliaa30 Bună ziua! Locuiesc într-un apartament cu spațiu comercial dedesubt, proprietarul va deschide o sala de forță, de o.luna ma terorizează cu spartul ... (vezi toată discuția)
Se poate sa functioneze legal un spatiu comercial fara acordul vecinilor direct afectati? mateiluc mateiluc Daca pentru deschiderea unui spatiu comercial se solicita acordul vecinilor, dar acordul nu este solicita vecinilor direct invecinati, ci se deschide spatiul ... (vezi toată discuția)