avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou ...

Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon de masaj (intretinere corporala). Am cerut autorizatie de la primarie, iar aceasta imi cere sa schimb destinatia din "spatiu comercial" in "spatiu cu acces public" (de parca spatiul comercial nu ar fi cu acces public !!!). Pt schimbarea de destinatie, primaria imi cere acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari. Am obtinut doar de la 2 (plus de la asociatia de proprietari), al 3 lea nu vrea sa il dea. Primaria invoca art 40 din legea 196/2018, insa aceasta lege, si chiar articolul 40 face referinta la apartamente si spatiile comune dintr-un bloc de locuinte, nu la spatii comerciale. Titlul art 40 este: Art 40 Modul de utilizare a proprietății individuale și a părților comune | Lege 196/2018.
Primaria nu vrea sa ne satisfaca cererea, incadrand un spatiu comercial ca un apartament de locuit. Ce se poate face in acest caz? Multumsc pt timpul dvs.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:25, 4 Martie 2025
Nu dau nici o interpretare, pur si simplu asa spune textul, daca vreti il rescriu, mai "lung", ca sa intelegeti :

" Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului" = " Schimbarea destinației locuințelor, precum și schimbarea destinatiei spatiilor cu alta destinatie, prezente în proiectul inițial al imobilului"

Schimbarea destinatiei spatiilor cu alta destinatie (cele in care se desfasoara o activitate comerciala) inseamna pur si simplu schimbarea activitatii comerciale desfasurate acolo.

E gramatica limbii române și un pic de logica, ce se folosesc in analiza unui text, fie el si juridic.
Stiti dvs. o alta modificare de destinatie a unui spatiu comercial ?
Autorizatia de desfasurare a activitatii nu e legata de tipul de activitate ?

Locatarii nu trebuie numai sa stie, ci sa fie de acord.

Altfel, dupa "logica" dvs. toti comerciantii care vor sa desfasoare o activitate "la bloc" si-ar declara spatiul comercial centru de meditatie transcedentala si ar deschide acolo, in secunda imediat urmatoare, un disco-bar.

KlausV a scris:

Or Dvs dati propria interpretare schimbarii de destinatie, o "traduceti" fara a avea si un text de lege care sa va sustina.

Inteleg necesitatea ca locatarii sa stie ce tip de activitate se desfasoara, sunt de acord ca e normal sa stie.
Reiterez ca am invocat lipsa de logica juridica, de interpretare a textului.
Zi buna sa aveti.

Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Se poate sa functioneze legal un spatiu comercial fara acordul vecinilor direct afectati? mateiluc mateiluc Daca pentru deschiderea unui spatiu comercial se solicita acordul vecinilor, dar acordul nu este solicita vecinilor direct invecinati, ci se deschide spatiul ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)