avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SPATIU COMERCIAL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SPATIU COMERCIAL

Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de functionare emisa de Primarie nu ne solicita acordul asociatiei de proprietari.Nu am modificat obiectul de activitate(cofetarie/bistro bar).Din acest an Primaria ne solicita acordul asociatiei de proprietari.Avand in vedere ca spatiul comercial este proprietatea noastra din 1999,nu am schimbat obiectul de activitate in baza caror reglementari noi depindem spre functionare de asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:52, 22 Ianuarie 2019
Conform legii 196/2018 pentru autorizatie aveti nevoie de acordul comitetului si al proprietarilor apartamentelor invecinate.

Probabil ca in 1999 nu era necesar dar acest acord era stipulat legea 230/2007 si preluat si in legea 196/2018.

Legea 196/2018

Art. 40.

(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.

Mai pe scurt, daca nu folositi acel spatiu pentru a locui acolo ci pentru a desfasura o activitate comerciala atunci va trebuie acordul vecinilor iar dupa ce il aveti pe acela mergeti la presedinte sa va de acordul asociatiei.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
I0nutz83, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se schimba destinatia sptiului de locuit in spatiu cu activitate economica,urmaeaza a se incheia conventie intre asociatia de proprietari si persoana juridica,document in care partile urmeaza sa convina obligatiile de plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua !! am întâmpinat o problema . am închiriat un spațiu ... ClementDenis ClementDenis Buna ziua !! Am întâmpinat o problema . Am închiriat un spațiu comercial la parterul unui bloc. Apartamentul este prevazut ca spațiu comercial din 2006 ... (vezi toată discuția)