avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare bunuri mobile/imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare bunuri mobile/imobile

Sant o persoana singura, nu am fost casatorita, nu am copii. Toate bunurile mobile/imobile pe care le detin(sant pe numele meu) nu au fost mostenite ci le-am cumparat eu in cursul vietii . Am mai multi frati deci si mai multi nepoti. Doresc ca toate bunurile mele sa ramana unei nepoate(care va face ce vrea cu ele) , fara a putea fi atacata dupa moartea mea.
Juridic care este cea mai buna tehnica pentru rezolvarea doleantei mele ?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:12, 18 Ianuarie 2010
Buna ziua. exista mai multe acte care ar putea fi intocmite insa, legea recunoaste fratilor dvs. calitatea de succesibili asa incat , chiar daca veti intocmi un testament sau un contract de intretinere, fratii ar putea ataca respectivul act. Ati putea , eventual , pentru mai multa certitudine, sa o adoptati pe nepoata careia doriti sa-i lasati bunurile.Pentru a fi posibil acest lucru insa, daca ea este minora , aveti nevoie de acordul parintilor firesti. Daca insa este majora , ar fi ncesar ca dvs. sa ii fi fost alaturi, sa o ingrijiti , in timpul minoritatii sale.
Deci , aveti posibilitatea intocmirii unui contract de intretinere sau de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere , sau, sa intocmiti un testament . Aveti si posibilitatea sa-i donati bunurile dvs., insa, exista totusi riscul ca oricare dintre ele sa fie atacate.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Multumesc mult.Deci(daca am inteles bine) din cele 4 forme de transmitere a bunurilor (donatie,testament,contract de intretinere si contract vanzare/cumparare cu clauza de intretinere) singurul care NU poate fi atacat este ultimul adica vanzare/cumparare. Banuiam dar asteptam sa-mi certifice un om autorizat.Nepoata este casatorita, are si ea copii deci nu se pune problema unei infieri
buna ziua!
dvs nu aveti mostenitori rezervatari adica sotie supravietuitoare, descendenti sau parinti.
in aceasta sitauatie chair dc ati lasa un testament, fratii nu ar putea cere reductiunea acestuia.
puteti s ava scoateti si un certificat medico-legal de la IML.
in principui orice act juridic poate fi atacat, dar asta nu inseama ca exista si sanse de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Ce fel de act se poate incheia. riscuri BeSmart BeSmart Buna seara , as aprecia ajutorul dvs. referitor la urmatoarea problema. Suntem 3 frati , as dori ca un imobil , proprietatea mamei mele , sa devina ... (vezi toată discuția)
Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)