avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi bănești de pe urma soțului defunct.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi bănești de pe urma soțului defunct.

Buna ziua! Am si eu o intrebare. In cazul decesului soțului in urma unui accident de munca, soția poate beneficia de pensie de urmaș, aceasta ne având niciun loc de.munca. sotul a lucrat în construcții și a fost multi ani plecat cu firma in germania. Ce drepturi bănești poate avea soția de pe urma soțului. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2020
R.Ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: R.Ana , utilizator 09:33, 4 Decembrie 2020
Va beneficia de pensie de urmaș când va împlini vârsta de pensionare.
Până atunci, acum după deces poate primi șase luni pensie de urmaș.
Si pentru aceste 6 luni depune dosar la casa de pensii cu actele personale , de căsătorie intre cei doi si certificatul de deces?
Documentele necesare înscrierii la PENSIE DE URMAȘ, după caz:
[ link extern ]
Multumesc mult pentru lămuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor danuca_dana danuca_dana Buna seara! Socrul meu a murit pe 13 ian 2012 la vârsta de 69 de ani în urma unui accident rutier. Era pensionar, dar și lucra în continuare, ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare, sau pensie de urmas? elena cailean elena cailean am o sora care a ramas vaduva, in urma cu 2 luni.ea a fost casatorita cu sotul ei 25 de ani, nu au avut copii impreuna, doar ea are un copil dinainte de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor Ares-3 Ares-3 Va rog sa imi spuneti daca sotia supravietuitoare a unui pensionar beneficiaza de pensie de urmas 6 luni in urmatoarea situatie: - nu are loc de munca - ... (vezi toată discuția)