am o sora care a ramas vaduva, in urma cu 2 luni.ea a fost casatorita cu sotul ei 25 de ani, nu au avut copii impreuna, doar ea are un copil dinainte de aceasta castorie.
sotul decedat nu a avut copii deloc.
atat ea cat si sotul au lucrat cate 25 de ani el, ea 14 ani cu carnet de munca.
in ultimii 10 ani nu mai lucra niciunul, cu forme legale, nici somaj, nici ajutor social, doar ce mai castigau asa....cu ziua, sau din ajutorul baiatului sotiei.
sotul a murit, l-au ingropat crestineste, am trimis-o pe sotie sa ceara la casa de pensii ajutorul pentru inmormantare, cum am auzit ca se da la un deces.
raspuns=sotul nefiind angajat cu forme sau somer, sau pensionat vreodata, sotia nu are dreptul la ajutor de inmormantare.
totusi omul a contribuit 25 de ani la stat , si nu a beneficiat de nici o zi de pensie.
ce drepturi are totusi sotia dupa el??
nici la primarie nu am primit nici un raspuns afirmativ, deasemenea trebuia sa fie macar asistat social, sa poata beneficia macar de 200 lei=adica minim =ca si cand nu ar fi lucrat in viata lui nici o zi.
care ar fi totusi drepturile sotiei lui, care practic a ramas pe drumuri(are totusi o casuta a ei)si are si ea vo 15 ani pe cartea de munca, dar la fel nu lucreaza legal de vo 15 ani, si nu are nici un fel de venit??, ea fiind cam bolnava cu capul, el aducea toti banii in casa?
de ce nu are dreptul la nici un ajutor de inmormantare???? ca am inteles ca ar fi fost 2 variante-unul de la casa de pensii, sau de la primarie sau alte solutii....
astept un raspuns , cat mai curand.
va multumesc.
daca vreti si alte detalii-poate mi-a scapat ceva....va ascult
multumesc!
Cel mai recent răspuns:
elena cailean , utilizator
18:48, 7 Septembrie 2012