avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Am o situatie stupida de expus. Trebuie sa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Am o situatie stupida de expus. Trebuie sa fac la ...

Buna ziua.
Am o situatie stupida de expus. Trebuie sa fac la notariat o procura prin care imputernicesc o terta persoana sa ma reprezinte iar cartea mea de identitate expira pe data de 5 decembrie (programarea la notariat fiind pentru data de 7 decembrie). Notariatul m-a anuntat ca nu poate face procura din cauza faptului ca "nu poate folosi cartea de identitate pentru identificare". Le-am comunicat ca in legea 55/2020 se specifica faptul ca documentele ce expira in perioada starii de alerta sunt valabile inca 90 de zile de la data incetarii...data inca necunoscuta de altfel. Mi-au spus ca legea e degeaba pentru ca lor o sa le apara in sistemul de evidenta a populatiei unde verifica documentul, ca acesta este expirat. Pareri?

Alte discuții în legătură

Permis care urmeaza sa expire Mihay91 Mihay91 Din neatentia mea am vazut ca imi expira permisul pe 25 noiembrie problema mea e ca am incercat sa ma programez dar abia pe 16 decembrie sunt locuri libere la ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata stare de alerta alex5 alex5 Buna ziua, cartile de identitate expirate in intervalul Sept- Nov 2020 sunt inca valabile ? tinand cont ca suntem in stare de alerta ? de exemplu pot fi ... (vezi toată discuția)
Daca imi expira cartea de identitate dar locuinta unde stau este ... Alejandro1 Alejandro1 Daca imi expira cartea de identitate dar locuinta unde stau este pe numele tatalui care a decedat si nu am timpul necesar pentru a face succesiunea,exista ... (vezi toată discuția)