avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acroșare pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acroșare pieton

Bună ziua. Am acroșat un pieton pe trecere nesemaforizată cu aripa stângă. A apărut când mai aveam 6-7 metri până la trecere. Pe banda 1 era oprită o mașină ce mi-a blocat vizibilitatea iar trecerea vopsita spre șters. Lumina destul de difuză. Pietonul s-a ridicat s-a frecat un pic la picior și a plecat împreună cu cel cu care era, care pe bună dreptate mă înjura de mama focului. Până am ieșit din blocajul aferent accidentului ca să cobor să vorbesc cu el deja se depărtaseră bine. Recunosc că nu am mai coborât din mașină. După circa 5 minute deja erau la 50 de metri de trecere fără să se oprească. Dacă am văzut asta am continuat drumul și la primul echipaj de poliție am oprit pentru a mă îndruma cu ce trebuie făcut. M-au trimis la accidente ușoare la Udriste unde am completat o declarație pe proprie răspundere. Am întrebat ce se poate întâmpla și mi s-au spus că trebuie să aștept .și că dacă e ceva voi fi sunat.
Îmi pare rău pt cel accidentat chiar îmi pare. Acum îmi poate spune cineva ce se poate întâmpla. Nu am număr de telefon nu am comunicat deloc cu el. Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2020
Tonomat, utilizator
Cel mai recent răspuns: BazilMicu , utilizator 17:47, 9 Decembrie 2020
Bună ziua, din punctul meu de vedere, fapta dvs. NU se încadrează la vătămare corporală din culpă (196-1 Cod Penal). Din moment ce ați anunțat poliția, nu veți răspunde pt părăsirea locului accidentului.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2020
BazilMicu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot fi sanctionat pentru lovirea pietonului pe trecere - incident neanuntat la politie Vespertillio Vespertillio Am reusit nefericita performanta de a lovi un pieton pe trecerea de pietoni nesemaforizata. Am oprit inainte de trecere regulamentar vazand pietonul asteptand ... (vezi toată discuția)
Am lovit un biciclist pe trecerea de pieton, sunt vinovat? marius.geleanu marius.geleanu In urma cu 2 luni, la o trecere de pieton nesemaforizata un biciclist (pe bicicleta) mi a iesit in fata, fiind pe prima banda, am mers cu viteza redusa, ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pentru neacordare trecere pietoni. vinovat : conducator auto de pe a doua banda ConducatorDelia ConducatorDelia Buna ziua, Vineri 12.12.2014, ma deplasam pe o strada cu 3 benzi pe sens. Eu ma deplasam pe banda 3. Pe prima banda pietotul a pus piciorul pe trecere, insa ... (vezi toată discuția)