avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inscriere creanta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inscriere creanta

am urmatoarea speta:
am actionat in judecata pe drept comun un partener comercial. actiunea a fost admisa, insa nu s-a comunicat inca sentinta.
intre timp, am priumit de la un lichidator notificare cu privire la deschiderea procedurii simplificate a insolventei impotriva aceluiasi furnizor.
pot sa ma folosesc cumva de sentinta pronuntata de judecatorie in vederea inscrieii la masa credala a crenatei mele?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:56, 28 Decembrie 2009
Sigur ca va puteti folosi. Desi creanta v-o puteti dovedi cu orice inscrisuri, nu musai cu o sentinta judecatoreasca (contract, facturi, etc). Faptul ca aveti o sentinta e cu atat mai bine.
In cererea de inscriere a creantei , precizati numarul de dosar, data pronuntarii, solutia instantei si mentiunea ca nu v-a fost comunicata inca sentinta dar o veti depune la dosar odata ce o veti primi. Puteti atasa un extras de pe portalul instantelor de judecata pana la primirea sentintei.
NU este absolut necesara pentru a va justifica creanta. Dar este singura modalitate de a valorica cumva dreptul castigat in instanta. Alta cale nu mai exista avand in vedere ca de la data deschiderii procedurii se suspenda toate actiunile judiciare si extrajudiciare impotriva debitorului. Deci prin efectul legii o eventuala actiune de executare silita nu este posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sau inscriere la masa credala? ddianna ddianna Buna ziua, In calitate de creditor, am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie de drept, in ceea ce priveste un debitor impotriva caruia, intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Sechestru judiciar exonerata exonerata Va rog sa ma lamuriti poate fi pus sechestru pe bunurile societatii de catre un executor in conditiile in care am pierdut un proces fata de aceasta persoana ... (vezi toată discuția)
Recurs dizolvare societate lorefaur lorefaur Buna dimineta, Ma puteti ajuta va rog cu un model de recurs impotriva unei sentinte de dizolvare a societatii in baza art.237 alin.1 , lit.c din Lg.31/1990. ... (vezi toată discuția)