avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. As avea mare nevoie de sfaturi privind ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. As avea mare nevoie de sfaturi privind urmatoarea ...

Buna seara. As avea mare nevoie de sfaturi privind urmatoarea situatie. Acum aproape o saptamana mi-am depus demisia din cauza ca nu am mai primit salariul de 3 luni. Mi s-a zis sa las demisia si sa astept telefon de la munca. Am sunat in fiecare zi sa intreb care este situatia si mi s-a zis ca nu vrea sa-mi semneze demisia (cu toate ca eu stiu ca demisia nu trebuie aprobata)... Problema este ca eu intre timp mi-am gasit un nou loc de munca si mi-au zis de acolo ca nu ma pot angaja pana nu mi se clarifica situatia si nu primesc toate documentele de la vechiul loc de munca. Nu stiu cum sa procedez in situatia aceasta si nici ce documente ar fi trebuit sa primesc. Mentionez ca o plangere la ITM nu m-ar ajuta pentru ca toate celelalte colege care au plecat inainte au mers acolo si nu au fost ajutate in niciun fel.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 9 Decembrie 2020
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.. Acesta are obligatia de a inregistra cererea de demisie.

2. Potrivit practicii uzitate, nicio angajare nu poate fi conditionata de prezentarea unor documente în afară documentelor necesare angajării.

3. In situatia unor conflicte de munca, aveti urmatoarele posibilitati de actionare:
- sesizarea ITM-ului in raza caruia acel angajator isi are sediul social

- promovarea unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

- apelarea la mediere

- apelarea la conciliere, cu ajutorul unui consultant extern specializat în legislația muncii, în condiții de neutralitate, imparțialitate, confidențialitate și având liberul consimțământ al părților.

~ final discuție ~