avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din CCC si intrare in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din CCC si intrare in somaj

Bună ziua.Am o problemă,am fost în concediul de creștere copil,băiețelul meu făcând 2 ani pe 4.12.2020 ,pot beneficia de șomaj?Menționez că am lucrat vânzătoare la un magazin dar postul meu nu mai este valabil ocupându-se patronii de vânzare.ce acte sunt necesare pt a putea beneficia de șomaj sau cum pot proceda?
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandra cosa , utilizator 11:57, 10 Decembrie 2020
Cu ce articol v-a incetat c.i.m. si cand?
Sincer nu știu să vă spun pt că ei m-au anunțat doar de faptul că nu mai au nevoie de vânzătoare și atât.Vă rog din suflet să îmi spuneți ce acte trebuie să le cer sau cum să procedez ca să pot beneficia de șomaj.Mentionez că băiețelul a fc 2 ani pe 4-12-2020.
Mulțumesc!
Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol v-a incetat c.i.m. si cand?

1. Solicitati-le, in scris, sa va elibereze:
- Decizia de incetare a c.i.m.
- Adeverinta de vechime
- Adeverinta pentru somaj

2. Atentie:
Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.
Vă mulțumesc din suflet,pt răspuns.O zi bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Ilie Danut Ilie Danut Buna ziua, as dori sa aflu daca la absente nemotivate de la locul de munca si concedierea din aceste motive pot beneficia de somaj. Care este alta modalitate ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca George 88 George 88 In cazul incetarii contractului individual de munca cu acordul partor beneficiez de anutorul de somaj? (vezi toată discuția)