avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat atestare fiscala obligatoriu la vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat atestare fiscala obligatoriu la vanzare imobil intre coproprietari ?

certificat atestare obligatoriu la vanzare imobil ?

Buna ziua,

in cazul in care sunt mai multi mostenitori coproprietari pe un imobil , si se face o vanzare a tuturor catre unul dintre ei ,
trebuie certificat de atestare fiscala , sau vreo adeverinta de la taxele locale ?
in acest caz poate fi luat pentru toti de unul dintre coproprietari ?

multumesc

multume
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:18, 9 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regulile sunt aceleași pt orice vanzare.
nu mi-e clar daca imi trebuie asa ceve de la ANAF sau de la Taxe Locale.
acest răspuns util
de la taxe locale
e diferit ? ca si de la anaf, chiar online din spatiu virtual, se poate cere exact asa ceva "certificat de atestare fiscala"
acest răspuns util
Certificatul de atestare fiscală de la ANAF se refera la taxele și impozitele către stat (impozitul pe venit, sănătatea, pensia etc)
Certificatul de atestare fiscală de la Primărie se refera la taxele și impozitele către bugetul local.(impozitul pentru terenuri și clădiri deținute în proprietate, taxa de salubritate, taxa de parcare, amenzi de circulație etc)
La absolut orice vânzare este necesar certificatul de atestare fiscală de la Primărie.
Bineînțeles că va fi emis pe numele tuturor coproprietarilor. Din moment ce nu ati facut partajul, bunul este în indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura imputernicire fisc iura1729 iura1729 Buna ziua! Doresc sa fac o procura de imputernicire ptr cumnatul meu sa ma reprezinte la fisc ptr a obtine in numele meu stampila si semnatura precum ca nu am ... (vezi toată discuția)
Certificatul de urbanism este obligatoriu la vanzare? camelllia camelllia Buna ziua. Detin un teren intravilan in alt judet decat in cel in care locuiesc. Este posibil sa vand terenul fara certificat de urbanism? Depinde de notar? ... (vezi toată discuția)
Plata impozit venit 2019 xman_ghio xman_ghio Buna seara, Ma puteti ajuta cu indicatii despre cum sa platesc online impozitul pe venit? Am depus DU online si mi-am facut cont pe ghiseul.ro, dar acolo nu ... (vezi toată discuția)