LE "inspectorilor"
Se da un control fiscal pe un an anume, 1 Ianuarei -31 Decembrei 2016, de exemplu
Se da o lista cu documente de pregatit pe mail(pandemie domne), si sa fie gata.
Sun contabilul , sunt gata deja toate, predate inainte de termen.
Trimise in format digital, stat cu scanul ca asa e cerinta.
Prima zi de control, vin baietii dimineata, la 10, uitasera documentele, au cerut imediat o lista si mai mare. desi nu insepctasera decat superficial 2 dosare.
Documente legate de alti ani, decat cei de control. !! (citisem Ghidul Anaf si Carta drepturilor contribuabilului , nu e ok). Dar tacem si le dam.
In timp ce ancheta se lungeste, apar si alte mari semne de" evaziune" imaginara. Discut cu contabilii,dau punct vedere, totul este justificat, domnii cauta motive. Suntem sunati, iarasi, lasam inscrsuri dar nu vine nimeni.
Desi au sunat toti contabilii,iar eu nu sunt cu pregatire fiscala, ma suna in continuare sa mi ma intrebe direct de pe conturi .
Operatiuni, fara explicatii, desi le-am spus ca as dori in scris si termen de raspuns. Le lasa vineri la finalu programului, ca luni cica sa fie gata. Mie contabilii nu imi lucreaza in weekend, nici Anaf se pare.
DAR stai asa ca e o problema, Desi am avut contracte cu toti,
Doamna contabila de acum N, ANI, nu doreste sa mai raspunda la apeluri, inclusiv de la ANAF. Din legea contabilitatii art 6 si 11 am dedus ca dansa trebuei sa justifice.
Eu raspund ca admin sa organizez contabilitatea ,legal, nu ce operatiuni avizeaza CONTABILA lunar. Mi se pare abslut ilegal ca ea sa nu justifice si sa raspund eu.