avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - bun dobandit de copiii majori in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - bun dobandit de copiii majori in timpul casatoriei

Buna seara. Numele meu este Adina si am 29 de ani. Am si eu o intrebare si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde. Inainte prezint o situatie de fapt.

1. Parintii mei au contractat un credit de NEVOI PERSONALE la o banca al carei nume nu il dau pentru a nu se considera ca fac reclama mascata ( incepe cu R ).
2. Creditul este pe numele mamei dar tatal meu este cotitular ( sau codebitor cum mi-a mai spus cineva )
3. Banii pe care i-au luat mi i-au incredintat mie FARA NICIUN ACT DOVEDITOR (donatie, alt act legal presupunand notariat etc.).
4. Cu acesti bani am achizitionat IN NUME PROPRIU (deci bun personal ) un autoturism si un apartament.

Parintii mei vor sa divorteze iar tatal meu ma ameninta ca va introduce la partaj si valoarea acestor bunuri.
Acum intrebarea: este legal sa procedeze in acest fel tinand seama de urmatoarele lucruri: creditul este facut pentru NEVOI PERSONALE si nu pentru bunuri mobiliare sau imobiliare; bunurile cumparate din acest credit sunt IN NUME PERSONAL ( se pot considera bunuri comune dobandite de soti in timpul casatoriei atata timp cat de buna voie au incredintat copilului major acesti bani ??? ) ?
Am mai primit doua raspunsuri din partea unor persoane dar sunt contradictorii: cineva imi spune ca atata timp cat o persoana cedeaza un bun sau o suma de bani altei persoane fara pretentii (si fara acte legale doveditoare: notariat, chitante etc.) pentru acea suma sau bun se considera ca renunta la dreptul de a avea pretentii ulterioare asupra acestora; altcineva imi zice ca desi persoana careia i se incredinteaza banii este majora, chiar daca nu sunt acte doveditoare ( notariat, donatie) se considera ca bunul cumparat de persoana respectiva este bun comun al sotilor ( desi aici apare un nonsens: cum sa fi proprietar pe o proprietate personala a altcuiva?)

Va multumesc anticipat. O seara buna.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:34, 28 Decembrie 2009
Asa cum ati spus si dvs tatal dvs va ameninta!B-) De la amenintare pana la punerea in practica este cale lunga si nici o instanta nu va incuviinta o eventuala cerere de partajare a unor bunuri care efectiv nu ii apartin! Iar faptul ca nu exista nici un fel de act de imprumut intre dvs si parinti , il face pe tatal dvs sa fie in imposibilitatea de a demonstra ca v-a dat dvs toti banii sau o parte din banii luati de la banca ca si credit de nevoi personale!
Sarbatori fericite !
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)
Doresc un sfat pt divort amiabil Miralu Miralu Sunt casatorita de 10 ani, fara copii, eu doresc divortul, dar pot ajunge cu sotul meu la un divort de comun acord. Avem impreuna un credit nevoi personale, pe ... (vezi toată discuția)
Partaj gratiela26 gratiela26 Sunt casatorita de 6 ani ,nu am proprietati (casa , teren...nimic pe numele meu ).Am un imprumut pe care l-am facut in timpul casatoriei in urma caruia eu am ... (vezi toată discuția)