Buna seara. Numele meu este Adina si am 29 de ani. Am si eu o intrebare si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde. Inainte prezint o situatie de fapt.
1. Parintii mei au contractat un credit de NEVOI PERSONALE la o banca al carei nume nu il dau pentru a nu se considera ca fac reclama mascata ( incepe cu R ).
2. Creditul este pe numele mamei dar tatal meu este cotitular ( sau codebitor cum mi-a mai spus cineva )
3. Banii pe care i-au luat mi i-au incredintat mie FARA NICIUN ACT DOVEDITOR (donatie, alt act legal presupunand notariat etc.).
4. Cu acesti bani am achizitionat IN NUME PROPRIU (deci bun personal ) un autoturism si un apartament.
Parintii mei vor sa divorteze iar tatal meu ma ameninta ca va introduce la partaj si valoarea acestor bunuri.
Acum intrebarea: este legal sa procedeze in acest fel tinand seama de urmatoarele lucruri: creditul este facut pentru NEVOI PERSONALE si nu pentru bunuri mobiliare sau imobiliare; bunurile cumparate din acest credit sunt IN NUME PERSONAL ( se pot considera bunuri comune dobandite de soti in timpul casatoriei atata timp cat de buna voie au incredintat copilului major acesti bani ??? ) ?
Am mai primit doua raspunsuri din partea unor persoane dar sunt contradictorii: cineva imi spune ca atata timp cat o persoana cedeaza un bun sau o suma de bani altei persoane fara pretentii (si fara acte legale doveditoare: notariat, chitante etc.) pentru acea suma sau bun se considera ca renunta la dreptul de a avea pretentii ulterioare asupra acestora; altcineva imi zice ca desi persoana careia i se incredinteaza banii este majora, chiar daca nu sunt acte doveditoare ( notariat, donatie) se considera ca bunul cumparat de persoana respectiva este bun comun al sotilor ( desi aici apare un nonsens: cum sa fi proprietar pe o proprietate personala a altcuiva?)
Asa cum ati spus si dvs tatal dvs va ameninta!B-) De la amenintare pana la punerea in practica este cale lunga si nici o instanta nu va incuviinta o eventuala cerere de partajare a unor bunuri care efectiv nu ii apartin! Iar faptul ca nu exista nici un fel de act de imprumut intre dvs si parinti , il face pe tatal dvs sa fie in imposibilitatea de a demonstra ca v-a dat dvs toti banii sau o parte din banii luati de la banca ca si credit de nevoi personale!
Sarbatori fericite !
B-)
Partaj
gratiela26
Sunt casatorita de 6 ani ,nu am proprietati (casa , teren...nimic pe numele meu ).Am un imprumut pe care l-am facut in timpul casatoriei in urma caruia eu am ... (vezi toată discuția)