avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL cu mine si..cu mine
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL cu mine si..cu mine

Am o Intreprindere Individuala si vreau sa-mi fac un SRL in care sa existe 2 asociati:
-eu, ca persoana fizica
-si tot eu ca Intreprindere Individuala
Imi permite legislatia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ezoteric , utilizator 07:16, 14 Decembrie 2020
Bună ziua, consider că intreprinderea individuală nu poate avea calitatea de asociat in SRL deoarece nu are personalitate juridică. Totuși, puteți încheia contracte (de asociere în participație de ex) între dvs (în calitate persoană fizică și totodată intreprindere individuala) și SRL, obligatoriu in formă scrisă.
Alternativ, nu știu dacă ajută, dar date fiind noile modificări ale legii societăților, cred că ar fi posibilă înființarea unui al doilea SRL care să aibă ca asociați SRL inițial și pe dvs ca persoană fizică.
Va multumesc pentru raspuns.De retinut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesia de hair stylist Laura Vitan Laura Vitan Am I.I. si sunt catre sfarsitul unu curs de hair stylist, pot practica meseria fara a incheia CIM, in salonul altciuva? Care ar fi alternativa? Am mai intrebat ... (vezi toată discuția)
Autorizatii bar ADELA STROE ADELA STROE am o intrebare intrucat sunt nedumirita ce autorizatii imi trebuie pentru deschiderea unui bar? certificat de clasificare? (vezi toată discuția)
Venituri din asociere dianna dianna Buna ziua, Ma tot confrunt cu o problema pe care nu rusesc s-o clarific: Sunt o persoana care pe langa contractul individual de munca, mai obtin si alte ... (vezi toată discuția)