avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venituri din asociere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venituri din asociere

Buna ziua,
Ma tot confrunt cu o problema pe care nu rusesc s-o clarific:
Sunt o persoana care pe langa contractul individual de munca, mai obtin si alte venituri din asociere cu o persoana juridica, microintreprindere, care nu da nastere la o alta persoana juridica.
De la 01.07.2012 platesc si pentru aceste venituri din asociere la CAS si CASS?
Cine le declara si cine le plateste daca trebuie? Impozitul mi se retine si plateste de catre persoana juridica cu care sunt asociat.
Stie cineva sa ma lamureasca?
M-am incurcat in noile reglementari si nu stiu ce sa mai cred.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:42, 29 Iulie 2012
La societatea cu care aveti asocierea in participatie duceti o declaratie pe propria raspundere (eventual insotita de o adeverinta de salariat) din care sa reiasa statutul dvs. actual.

In acest caz nu vi se mai retine contributia de asigurari sociale (C.A.S.). Contributia de asigurari sociale de sanatate (C.A.S.S.) se plateste pentru toate veniturile: si pentru salarii, si pentru asociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe asociati intr-un srl Mihai223 Mihai223 1. Un SRL poate opta pentru 3% pe venit sau 16% pe profit la infiintare? 2. Trebuie ca SRL-ul sa aiba minim un angajat? Sau poate opera ca entitate avand ... (vezi toată discuția)
Contributii la asigurarile sociale zugravu catalin zugravu catalin sant angajat cu carte de munca .In timpul liber mai fac asigurari pentru X societate. Mai platesc asigurari pentru veniturile realizate in timpul liber daca ... (vezi toată discuția)
Contributii platite de titularul unei p.f.a. mihaidumitrescu mihaidumitrescu Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma ... (vezi toată discuția)