avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nelămurire cu privire la plata indemnizației ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nelămurire cu privire la plata indemnizației creștere copil

Buna ziua ,
Am o nelămurire în legătură cu plata indemnizației pentru creștere copil.
In data de 28.08.2020 mi s-au încheiat cele 126 de zile de concediu de maternitate . Nașterea a avut loc pe data de 07.07.2020 , iar pana pe 27.07.2020 am avut concediul de lăuzie, care s-a încadrat în cele 42 de zile calendaristice .
În data de 08.10.2020 am depus actele pentru indemnizație si alocație și am primit banii în data de 08.12.2020 , dar am primit doar alocație pe 4 luni și indemnizația pentru perioada 28.10.2020 - 30.11.2020.
Pentru luna septembrie nu am primit nimic.
Ultimul salariu încasat de la firma la care am lucrat a fost pe data de 10.09 și a reprezentat lichidarea pentru luna august 2020 (01.08 - 27.08.2020) .
Aș vrea să știu de ce pentru luna septembrie nu am primit indemnizație pentru creștere copil , pentru că aceasta se plătește din ziua următoare încetării concediului de maternitate , care la mine a fost 28.07.2020.
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri !
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
Adelina3030, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adelina3030 , utilizator 11:06, 12 Decembrie 2020
1. Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.

2. Dreptul reprezentând indemnizația pentru creșterea copilului se cuvine după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data nașterii copilului, indiferent de persoana îndreptățită care solicită dreptul, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
....
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situații, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) și c);
.....

3. Datele mentionate de dvs nu prea sunt in concordanta ...

In data de 28.08.2020 mi s-au încheiat cele 126 de zile de concediu de maternitate . Nașterea a avut loc pe data de 07.07.2020 , iar pana pe 27.07.2020 am avut concediul de lăuzie, care s-a încadrat în cele 42 de zile calendaristice .

.. din ziua următoare încetării concediului de maternitate , care la mine a fost 28.07.2020.
Buna ziua ,

Mulțumesc pentru răspuns .
Cele 126 de zile s-au încheiat in data de 28.08.2020 , am scris greșit luna în mesajul inițial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii Monika007 Monika007 Buna ziua, eu am nascut pe data de 7.08.2015 iar in data de 12.08.2015 am mers si am depus actele pt alocatie, acum in octombrie am primit doar 200 lei.Nu se ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil taiata pe o luna geo30 geo30 Buna ziua Am nascut la inceputul lunii august iar dosarele le-am depus la inceputul lunii octombrie dupa ce am terminat concediul medical si am suspendat ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil Ionut75 Ionut75 Buna, Ma intereseaza termenul in care se depune dosarul pentru indemnizatie, in conditiile in care sotia a nascut in 08 septembrie si are concediu medical ... (vezi toată discuția)