Buna seara . Cum se procedează la divorț (unde este implicat un copil ) , in legătură cu , custodia , programul tatălui , mai exact se poate divorta (de comun acord ) fara a se stabili la momentul divorțului și costodia /program cu celălalt părinte pe perioada an ? Mulțumesc
Posibil sa aștept un răspuns cu prea puține informații date în întrebare , așa că o să detaliez puțin :
Sunt căsătorit , urmează să divorțăm , am împreună cu soția mea o fetiță de 1 an și 4 luni . In urma cu 1 an jumătate în urma unei dispute soția mea a plecat însărcinată în luna a 8 -a in Anglia (la sora ei ) acolo sa născut Amellie . După ce am reușit să fac procura să poată veni in tara după naștere , soția fetiță au venit în Romania , am făcut certificat de naștere în urma actelor de la spital din Anglia , certificat de naștere românesc , fetiță având domiciliul în Romania la aceiași adresa ca și părinții . Toate bune și frumoase am hotărât să plecăm împreună, împreună de aceasta data , in Anglia . Zis și făcut , am ajuns am stat câteva luni la sora soției (cumnata ) ,apoi am reușit să ne mutăm singuri in chirie . La început totul a fost ok ,după 2-3 luni lucrurile nu mai erau la locul lor așa că pentru a nu se ajunge la alte chestii am hotărât să plec , in Romania . Întors aici nu am mai putut ține legătură cu fetița mea , soția blocandu-ma peste tot atât pe mine cât și părinții , fratele , prietenii comuni tot tot tot .....pot spune că sunt , au fost și o să rămână cele mai urâte , grele și lungi luni din viața mea ,( 5-6 luni ), asta până acum 2 săptămâni . Când soția mea a luat legătura cu mine cerandu-mi sa ii cedez tutela și ea îmi promite că de fiecare dată când o să ajungă cu fetița în Romania , îmi va lăsa fetita sa stea la mine și bunicii ei , oferindu-mi și bani și tot ce ar trebuii sa se împartă la partaj ..... Nu am fost de acord bineînțeles , și am spus că instituțiile autorizate o să decidă ce și cum se va întâmpla ....una peste alta am fost anunțat că sa înaintat divorțul și că tot ce trebuie sa fac este sa mă prezint , este plătit tot nu trebuie decât să semnez (exact așa am fost anunțat ) și că este vorba doar de divorț (citez :" am dreptul sa fiu divorțată " ) iar de custodie și partaj se va face dupa. Cam așa ar fi situația în mare , să spunem , întrebarea este , eu cum ar trebuii sa procedez in continuare ? (Menționez că in urma ultimelor luni și situației psihice , stării ,nu sunt in cel mai bun moment al meu financiar , nu cred că mi-aș permite așa repede un avocat , adică în următoarele zile ) tocmai din acest motiv as avea nevoie de ceva sfaturi cum ar trebuii sa procedez in continuare ? Mulțumesc
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
pana sa va prezentati, veti fi citat si impreuna cu citatia, vine si cererea de chemare in judecata.
Trebuie sa o cititi cu atentie.
legat de copil, se intampla odata cu divortul, nu dupa aia. acum se stabileste felul in care se exercita autoritatea parinteasca, vizitele, pensia, etc
O dată cu divorțul se stabilește și exercitarea autorității părintești (custodia), locuința copilului și pensia de întreținere. Trebuie să faceți o cerere reconvențională și să cereți stabilirea unui program de vizitare.
Divort cu minor
carolina77
Buna ziua!
Sunt despartita de 6 luni de sotul meu(locuim in localitati diferite) fiindca de comun acord am stabilit ca eu voi sta cu fetita (acum are1 an) la ... (vezi toată discuția)