avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara . Cum se procedează la divorț (unde este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara . Cum se procedează la divorț (unde este implicat ...

Buna seara . Cum se procedează la divorț (unde este implicat un copil ) , in legătură cu , custodia , programul tatălui , mai exact se poate divorta (de comun acord ) fara a se stabili la momentul divorțului și costodia /program cu celălalt părinte pe perioada an ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:14, 12 Decembrie 2020
Posibil sa aștept un răspuns cu prea puține informații date în întrebare , așa că o să detaliez puțin :

Sunt căsătorit , urmează să divorțăm , am împreună cu soția mea o fetiță de 1 an și 4 luni . In urma cu 1 an jumătate în urma unei dispute soția mea a plecat însărcinată în luna a 8 -a in Anglia (la sora ei ) acolo sa născut Amellie . După ce am reușit să fac procura să poată veni in tara după naștere , soția fetiță au venit în Romania , am făcut certificat de naștere în urma actelor de la spital din Anglia , certificat de naștere românesc , fetiță având domiciliul în Romania la aceiași adresa ca și părinții . Toate bune și frumoase am hotărât să plecăm împreună, împreună de aceasta data , in Anglia . Zis și făcut , am ajuns am stat câteva luni la sora soției (cumnata ) ,apoi am reușit să ne mutăm singuri in chirie . La început totul a fost ok ,după 2-3 luni lucrurile nu mai erau la locul lor așa că pentru a nu se ajunge la alte chestii am hotărât să plec , in Romania . Întors aici nu am mai putut ține legătură cu fetița mea , soția blocandu-ma peste tot atât pe mine cât și părinții , fratele , prietenii comuni tot tot tot .....pot spune că sunt , au fost și o să rămână cele mai urâte , grele și lungi luni din viața mea ,( 5-6 luni ), asta până acum 2 săptămâni . Când soția mea a luat legătura cu mine cerandu-mi sa ii cedez tutela și ea îmi promite că de fiecare dată când o să ajungă cu fetița în Romania , îmi va lăsa fetita sa stea la mine și bunicii ei , oferindu-mi și bani și tot ce ar trebuii sa se împartă la partaj ..... Nu am fost de acord bineînțeles , și am spus că instituțiile autorizate o să decidă ce și cum se va întâmpla ....una peste alta am fost anunțat că sa înaintat divorțul și că tot ce trebuie sa fac este sa mă prezint , este plătit tot nu trebuie decât să semnez (exact așa am fost anunțat ) și că este vorba doar de divorț (citez :" am dreptul sa fiu divorțată " ) iar de custodie și partaj se va face dupa. Cam așa ar fi situația în mare , să spunem , întrebarea este , eu cum ar trebuii sa procedez in continuare ? (Menționez că in urma ultimelor luni și situației psihice , stării ,nu sunt in cel mai bun moment al meu financiar , nu cred că mi-aș permite așa repede un avocat , adică în următoarele zile ) tocmai din acest motiv as avea nevoie de ceva sfaturi cum ar trebuii sa procedez in continuare ? Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
Custodie Divort, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pana sa va prezentati, veti fi citat si impreuna cu citatia, vine si cererea de chemare in judecata.
Trebuie sa o cititi cu atentie.
legat de copil, se intampla odata cu divortul, nu dupa aia. acum se stabileste felul in care se exercita autoritatea parinteasca, vizitele, pensia, etc
Mulțumesc mult pentru răspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O dată cu divorțul se stabilește și exercitarea autorității părintești (custodia), locuința copilului și pensia de întreținere. Trebuie să faceți o cerere reconvențională și să cereți stabilirea unui program de vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, custodie copil cristianvasilache cristianvasilache Buna ziua! Sunt un barbat de 33 de ani, casatorit din 2009, am o fetita de 1 an si 10 luni. Vreau sa divortez de sotia mea, cu care nu ma mai inteleg de mult ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor carolina77 carolina77 Buna ziua! Sunt despartita de 6 luni de sotul meu(locuim in localitati diferite) fiindca de comun acord am stabilit ca eu voi sta cu fetita (acum are1 an) la ... (vezi toată discuția)
Poate tatal obtine custodia copilului? mama a plecat de acasa cu copilul yo85 yo85 buna ziua. fratele meu s-a casatorit acum un an, are un baietel de 7 luni. de 4 luni sotia lui a plecat de acasa la parinti cu tot cu copil si bagaje. practic ... (vezi toată discuția)