avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

Tatal meu a decedat, sotia traieste, sintem 2 frati care locuim in usa, cum putem obtine un certificat de mostenitor
Cel mai recent răspuns: ni_leta , utilizator 20:59, 28 Decembrie 2009
Buna seara. Va prezentati la notar , in vederea inceperii procedurii succesorale .
Sunt necesare actele de stare civila: (certificatul de deces al autorului, certificatul de nastere al succesorilor, si, dupa caz, certificatul de casatorie), actele de proprietate asupra bunurilor mobile si imobile ale defunctului si adeverinta (certificat) de rol, fiscal sau agricol eliberata de Primarie (administratia financiara) referitoare la bunurile imobile ale defunctului.
Martori, în completarea probelor privind existenta mostenitorilor si a bunurilor succesorale.
Buna seara. In primul rand mergeti la Ambasada (Consulat) roman si dati declaratie de acceptare a mostenirii. Daca nu aveti un Consulat in apropiere declaratia o dati la un notar - dar cheltuielile sunt mai mari: traducere, etc.Nu stiu in ce relatii sunteti cu sotia tatalui (banuiesc ca nu e mama dvs). Daca relatiile nu sunt bune ar fi indicat sa veniti cel putin unul din dvs. pentru dezbaterea succesiunii. Fratele dvs. va poate da o procura in acest sens.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 2 parinti matei iuliana matei iuliana buna ziua, ma numesc Iuliana si mai am inca trei frati, mama noastra a decedat in urma cu 14ani si tata nu a vrut sa faca succesiunea. In data de 6 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)