avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii somaj

Buna seara,dati-si si mie,va rog detalii asupra conditiilor pentru a intra in somaj daca in ultimele 24 de luni ai lucrat 12 luni.Ce alte conditii mai trebuie indelinite pentru a beneficia de indemnizatia de somaj?Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 29 Decembrie 2009
Trebuie sa va inceteze contractul individual de munca din motive neimputabile dvs.
Legea 76/2002-Art 38
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data: a) încetării raporturilor de muncă
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.
tudorvaleriu a scris:

Trebuie sa va inceteze contractul individual de munca din motive neimputabile dvs.

In completare :
Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege:
- incetarea raportului de munca in temeiul art. 31 alin.4 ind.1 , 56 lit. b), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuie sa soliciti cand pleci de la o firma? chireageorgiana chireageorgiana Buna ziua , Am 3 zile de cand am plecat de la firma la care lucram de 4 ani cu acordul partilor, as dori sa stiu ce acte trebuie sa solicit pentru o ... (vezi toată discuția)
Cat timp trebuie sa cotizezi pentru somaj cata_tm2 cata_tm2 Buna , as vrea sa stiu care este termenul minim de luni de cotizare la stat pentru a putea beneficia de somaj ? Poti beneficia si in cazul in care demisionezi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj dumvlad dumvlad Administratorul unei firme si angajat la aceiasi firma are dreptul sa beneficieze de ajutorul de somaj in cazul in care ACTIVITATEA FIRMEI A FOST SUSPENDATApe ... (vezi toată discuția)