avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare condiționată - \"tentativă de omor\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare condiționată - "tentativă de omor"

Bună ziua!
În cazul unei condamnări la 9 ani de închisoare pentru "tentativă de omor" + obligarea achitării unor daune morale și materiale către partea vătămată (neachitate până în prezent), după ce perioadă poate fi adusă în discuție eliberarea condiționată sau alte forme de eliberare?
Menționeze că în prezent a fost executată o treime din pedeapsă, mai exact 3 ani.
În prezent se află închis la un penitenciar cu regim semi-deschis, neavând nicio altă abatere disciplinară.
Pot fi începute demersuri în vederea eliberării condiționate?
Menționez că agresiunea s-a produs asupra soției, inculpatul neavând antecedente penale și suferind de afecțiunea neurologice încadrate la o formă de handicap.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2020
Eu887, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 11:42, 15 Decembrie 2020
Depinde ce pedeapsa i-a fost aplicată.
2/3 trebuie sa fie fractia dacă i-a fost aplicată o pedeapsa pana în 10 ani sau 3/4 dacă i-a fost aplicată o pedeapsa de peste 10 ani.
Și trebuie achitate obligațiile civile pentru a fi admisibilă cererea.

Later edit. Ulterior am văzut pedeapsa aplicată. Deci 2/3 trebuie executat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2020
Duca Oana, Avocat
Da, si mai conteaza si varsta persoanei condamnate si faptul daca a iesit la munca sau nu.
Da, sunt multe aspecte de analizat.
Oricum, in prezent nu se încadrează pe.liberare condiționata.
Este bine sa apelati la avocat ca sa începeți sa va pregătiți daca vreti sa iasă mai repede.
Este bine sa achite si ceva bani si sa păstrați dovezile de plată.
Sa mergeti cu hotărârea de condamnare la avocat daca vreti o abordare profesionista si o informare concreta.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bine ar fi sa achite in integralitate obligatiile civile pentru ca in contextul noii reglementari aceasta achitare vine ca o conditie imperativa. Daca dati peste un judecator formalist, lipsa achitarii obligatiilor civile va duce din start la respingerea cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna.....o persoana care a fost condamnata la închisoare cu ... Bunicutza Bunicutza Buna.....o persoana care a fost condamnata la închisoare cu executare pentru fapte săvârșite în 2015 și are 62 ani cum poate fi eliberata condiționat ... (vezi toată discuția)
Prescriptie de pedeapsa danicet danicet Buna ziua. Sunt daniel....am avut o condamnare de 7+3 ani.....am ramas la 7 ani.....din care am executat 5,2 ani [1990-1996 ] .....eliberat ... (vezi toată discuția)
Liberare condiționatã - indeplinirea conditiilor melinaR melinaR nepotul meu intra in comisia de eliberare conditionata in ianuarie 2014 ce sanse are dacacomisia ii respinge eliberarea pentru ca sigur asta fae la primul ... (vezi toată discuția)