avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hartuire vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hartuire vecin

Ce dovezi sunt necesare pt. a da în judecata un vecin pt hartuire? De 2 luni bate seara de seara,în calorifer după ora 11 noaptea,injura,ne lasa scrisori în posta și susține ca facem zgomot și ca mutam mobila. Noi avem un bebelus de 1 an care are nevoie de liniște, o parte din zgomote vin de deasupra noastră,o familie cu 3 copii,însă pt.mine care am crescut o viata la bloc nu e nimic neobisnuit. In majoritatea cazurilor în care acesta reacționează asa agresiv noi suntem în pat,dupa ora 10 in apartamentul nostru e liniște. Când i-am adus la cunostinta a zis ca nu ii pasa ca el aude de sus,sau asa crede.Care sunt pașii care trebuie parcurși in acest caz,fiindca amiabil vad ca nu se poate.Multumesc mult :)
Cel mai recent răspuns: Györgyh , utilizator 16:57, 5 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este groaznic, nu prea exista *pasi* pentru treaba asta. Incercati sa va procurati probe pentru orice eventualitate, sa aduceti la cunostinta asociatiei prin hartii treburile astea, eventual o inregistrare, o plangere la politie (dar sa fie intemeiata) ...si in ultima instanta *hartuirea* este infractiune, se instrumenteaza de organul judiciar, deci nu este o chestiune de dat in judecata. Cautati un jurist, un avocat, etc cu care sa va consultati in concret, problema nu are o rezolvare usoara.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fix aceeasi problema o avem si noi ! Dar fix aceeasi situatie ( copil mic, se culca devreme, se trezeste copilul daca facem zgomot , etc , avem servici ) si aceleasi reclamatii ( mutat mobila, galagie la 2 noaptea etc ) In schimb noi am avut politia la usa de doua ori plus plangere la sectie pentru asta. Ce puteti face dumneavoastra este fix ce a facut vecinul meu, sa mergeti la politie si sa-i faceti denunt pentru ca la 11 noaptea face galagie si va injura, In acest fel , politia e obligata sa il cheme si usor usor se va potoli. Eu de exemplu dupa ce am fost noi la politie ( pentru ca ne-a facut plangere ) , ne-am hotarat cand bate el in teava sau in tavanul lui si injura sa chemam si noi politia, ei bine cand au venit ei si-au dat arama pe fata si au inceput sa faca scandal, Atunci domnul agent i-a amenintat cu 2 buc de amenda x 500 lei si abia, abia atunci s-au potolit ! Deci sfatul meu este sa le faceti un denunt ca face larma si zgomote, injurii etc, ( aici in lege nici nu conteaza ora ) puteti chiar inregistra cand bate. Succes
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2020
tebaatusasula, utilizator
Buna ziua. Si eu am o problema cu vecinii, Atata doar ca vecinul e politist local. De cand a venit in bloc, nevasta-sa, care este casnica, la vreo 30 de ani ma hartuieste mereu. Nu am voie sa deschid geamurile de pe scara blocului. Cand le-am deschis ultima data, si-a aruncat singura jos florile ( credeti-ma, ca nu sunt nebuna!) si s-a dus la asociatie si mi-a dacut reclamatie ca i-am rupt florile din ghiveci. Ori, treaba era invers! Nu i-am facut nimic niciodata, dar mereu se duce la presedintele de asociatie si ma reclama din te miri ce. Ma simt hartuita si amenintata si mi-e si frica sa mai ies pe scara blocului ca sa nu mai inventeze ceva. Nu am probe, eu muncesc si cresc singura un copil, fiind divortata. Va rog sa-mi spuneti ce sa fac. Au luat cheia de la pod si au impartit podul, desi este ilegal. In pod nu ai voie sa depui lucruri pentru ca pot lua foc. Au turnat ciment si au inchis pluvialele din pod, astfel ca la o ploaie mai mare imi curge in casa-stau la et.4 si acum tot tavanul imi este coscovit. Acesate persoane profita de faptul ca lucreaza unde lucreaza si comit abuzuri fara ca nimeni sa ia nici o masura. Presedintelui de Asociatie ii este frica de ei si primeste in fiecare saptamana cate o reclamatie pentru o fapta inventata . Eu nu i-am reclamat niciodata. Va rog sa ma invatati ce sa fac. Nu mai suport hartuirea asta.
Bună ziua, problema mea este ca o vecina de a mea tot ma "hartuieste" este fosta soțului meu și de câte ori întram sau ieșim din bloc se baga în seama ca de ce nu salutam și chestii din astea.. Puteți răspunde va rog dacă asta se socotește tot la hărțuit? Pot sa fac plângere la politie sau sa caut un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un vecin deasupra, laetajul 6(eu stau la 5), care ... MadalinaHorn MadalinaHorn Buna ziua. Am un vecin deasupra, laetajul 6(eu stau la 5), care de vre o 15 ani ne hartuieste, pe mine si familia mea. ne face mereu plangere la politie, bate ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)