Comisioane neplatite conform act aditional la C.I.M
Buna ziua. Lucrez de 10 ani la o societate si pentru ca inainte de acesti 10 ani am mai lucrat 2 ani dupa care mi-am dat demisia pe motiv de neintelegeri cu privire la negocieri salariale cand am revenit dupa in an la insistentele administratorului de a ma intoarce am stabilit clar cuantumul salariului in contractul individual de munca iar comisionul din vanzari l-am stabilit prin act aditional la contract. Dupa 2 ani de la reangajare administratorul a fost schimbat moment in care s-a schimbat si procentul comisionului iar dupa in fiecare an alt procent si alte reguli de calcul al comisionului. In toata aceasta perioada insa mie nu mi s-a facut niciun act aditional singurul act aditional care stabileste cuantumul si modul de calcul al comisionului ramananand pana astazi actul aditional semnat la reangajare. Nu stiu daca voi mai lucra aici un an sau o luna insa va rog sa imi spuneti daca voi putea primi diferenta de bani neachitata conform act aditional. Mentionez ca in fiecare an procentul din vanzari si modul de calcul s-a stabilit printrun protocol de sedinta in care eram informati dar niciodata nu a fost urmat si de un act aditional la C.I.M.
Calculul il primesc in fiecare luna sub forma unui tabel care evidentiaza clar acest calcul. Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa fac ceva acum pentru a reglementa situatia sau pot cand voi pleca la lichidare sa cer si asta?
Multumesc.
S-au platit comisioane dar nu conform actului aditional ci mult diminuate. Mentionez ca la baza diminuarii au stat regulile stabilite prin protocoale de vanzari dar care nu au fost urmate niciodata de acte aditionale. Din cate stiu orice hotarare interna care vizeaza coantumul salariului trebuie urmata de un act aditional. Un alt element important este de mentionat si faptul ca la nivel de companie nu exista un contract colectiv de munca. Intrebarea mea ramane daca aceasta diferenta de calcul dintre modalitatea de calcul stabilita in actul aditional si modalitatea de plata stabilita prin aceste protocoale poate fi ceruta si cand?