avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. O situație mai delicată. Am început ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. O situație mai delicată. Am început toate formalitățile ...

Bună ziua. O situație mai delicată. Am început toate formalitățile legale pentru exercitarea autorității părintești și stabilirea domiciliului minorilor la mine. Doi copii un băiat de 4 ani si fetița de de doi ani.După o perioadă am plecat în Anglia împreună cu partenera, sperând într-o viață nouă și în armonie pentru copii. Promisiunile ei. Când am ajuns aici după aproximativ două luni a zis că nu mai poate fi cu mine, nu mă mai iubește și vrea să ne despărțim. Mi-a zis sa iau băiatul și să plec acasă. Am dus băiatul in Romania la bunici și eu m-am întors aici sa incep procedurile legale sa pot lua fetiță acasă. Am incercat mediere nu a răspuns la scrisori. De trei săptămâni nu știu nimic de fetița, nu am nici un contact. Autoritățile de aici , poliția și asistența socială au zis că trebuie sa merg pe partea legală. Prima înfățișare la proces în România e in ianuarie. Acum depun actele aici. Va rog din suflet ajutati-ma cu niste îndrumări sau cum sa procedez. Precizez că aș dori să aduc fetița în țară unde va fi lângă fratele ei .Va mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2020
Michel67, utilizator
Cel mai recent răspuns: Michel67 , utilizator 05:13, 14 Decembrie 2020
Nu.prea avem cum să va indrumam,pt fetita se aplica legea engleză deoarece domiciliul la acest moment este in UK .Pt băiat va judecati în România.angsjati-va av,sper cs va întoarceți în România să locuiti,altfel este complicat dvs să plecsti la munca si să lăsați băiatul cu bunicii.
Nu vreau sa stau departe de copii. De asta am revenit pentru o scurtă perioadă de timp sa pot incepe demersurile aici. După mă întorc acasă langa băiat până se da o sentință definitivă. Dacă se stabilește domiciliul băiatului la mine atunci îl pot lua cu mine in UK și să continui demersurile pentru a aduce fetița în țară fără a fi riscul sa nu pot să mă întorc cu băiatul

Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii Crisscristina Crisscristina Bună ziua.am doi copii din alta relație o fetița de 3 ani și un băiețel de 5 ani.eu am decis sa ma despart de fostul deoarece nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Imi vreau fetita inapoi heimdal heimdal Buna ziua, Am si eu o intrebare... Sunt casatorit si in plin divort. Am locuit impreune cu mama si fata noastra, care are doi ani, in UK. Intr-o zi sotia a ... (vezi toată discuția)
Custodie Gabyeu89 Gabyeu89 Buna ziua. Sunt intr-o problema. Am avut o relatie din care a rezultat o fetita de 3 ani. La 10 luni ale fetitei am plecat impreuna in uk. Apoi am decis ... (vezi toată discuția)