avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Evacuare- Atac la apel
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Evacuare- Atac la apel

Buna seara, A avut loc un proces în 2017 in care se cerea evacuarea si plata chiriei restante pentru o locuință sociala, instanta a hotărât ca evacuarea nu se poate aplica din cauza copiilor minori, iar datoria a fost reesalonata in 16 rate. După proces s-a plătit doar 50% din datorie, restul nemai platinduse, iar în noiembrie 2018 AFI a facut apel și a obținut din cauza asta și evacuarea. Urmează un proces in februarie 2021 pentru plata chiriei restante, locuință fiind locuita si acum de parata . Dacă se achita toată suma, deși AFI s-ar putea sa nu vrea sa o primească, se mai poate ataca decizia de evacuare, având în vedere ca este pandemia si in aceasta perioada parata a avut scandaluri cu soțul din cauza banilor și care au dus la o despărțire între ei și în final la un divorț încă neterminat. Se mai poate face ceva împotriva evacuarii? Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2020
Claudiudaminoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudiudaminoiu , utilizator 09:41, 14 Decembrie 2020
Din cate spuneti , in litigiul cu evacuarea , exista o hotarare definitiva. Daca este definitiva , nu prea mai aveti ce face , iar daca nu a fost pusa inca in executare , probabil ca la primavara va fi pusa in executare , sau poate nu , daca se intinde pandemia pana la anul in decembrie. Cine stie , poate aveti noroc.
Nu mai poate fi atacată in nici un fel daca dovedește cu martori ca soțul o bătea, lua tot din casă și vindea pentru băutură, el nu aducea un ban în casa, ea a achitat 50% din datorie, după care nu a mai avut bani avea un salariu de 700lei ,ca și acum de altfel. Între timp a primit o mica suma de bani moștenire cu care ar putea sa achite toate datoriile și eventual inca 6 luni în avans. Dar într-adevăr judecătorul a dispus în august anul acesta încuviințarea executării silite privind evacuarea din imobil si plata datoriilor. Un avocat bun chiar nu mai poate face nimic, nu mai există nici o cale de atac atâta timp cât are 3 copii, din care 2 minori, vrea sa plătească și în avans și nu are unde sa se ducă? Plus ca a avut pana la momentul anularii contract pe casa? Nu exista nici o alta instanță la care poate apela? Vă mulțumesc.

trandafir2 a scris:

Din cate spuneti , in litigiul cu evacuarea , exista o hotarare definitiva. Daca este definitiva , nu prea mai aveti ce face , iar daca nu a fost pusa inca in executare , probabil ca la primavara va fi pusa in executare , sau poate nu , daca se intinde pandemia pana la anul in decembrie. Cine stie , poate aveti noroc.

Nu prea mai exista cale de atac. Incercati sa va intelegeti cu locatorul-proprietarul imobilului (acesta poate renunta la executare), sa ii platiti datoria si sa va refaca/prelungeasca contractul. Ar fi singura solutie.
Mulțumesc.

trandafir2 a scris:

Nu prea mai exista cale de atac. Incercati sa va intelegeti cu locatorul-proprietarul imobilului (acesta poate renunta la executare), sa ii platiti datoria si sa va refaca/prelungeasca contractul. Ar fi singura solutile

daca reuseste sa faca alt contract sa ceara la divort beneficiul contractului de inchiriere.
ar mai fi o problema, ea acum are bani, dar peste 6 luni cand nu o sa mai aiba si salariul va fi tot 700 d elei, cu ce va plati?

Alte discuții în legătură

Obligatiile proprietarului ce inchiriaza apartamentul. legal23 legal23 Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Decizie fara cunostinta de cauza eu45ani eu45ani locuiesc intr-o locuinta sociala potrivit legii 114/96,imi platesc intretinerea si chiria la zi,dar asa zisul proprietar a facut plangere ca nu imi achit ... (vezi toată discuția)
Apartament restantier care apartine de afi (icral) zorbas zorbas Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum se gestioneaza datoria unui apartament care apartine de ICRAL ,are datori de peste 15.000 ron .Pe cine dam in judecata pe ... (vezi toată discuția)