avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit calcul profit impozabil la societati agricole?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

calcul profit impozabil la societati agricole?

La 31.12 in balanta societatii mele agricole figurez cu urmatoarele conturi pentru calculul profitului impozabil :
- venituri totale( cont 701, 711,766 si 7411- subventii motorina si subventii calamitati APIA)
- cheltuieli totale( 601,602,641,645, 613,611,627,628,635,6581,666,6811)
Mentionez ca in timpul anului inregistrez produsele in curs de executie ( cont 331) astfel ca la 31.12. am sold debitor al acestui cont cu suma care imi afecteaza contul 121 prin inregistrarea 331=711 si 711=121.
Cum este corect sa calculez profitul impozabil tinand cont de produsela in curs de executie?
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2009
costyan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:26, 1 Ianuarie 2010
Pentru realizarea productiei in curs s-au facut niste cheltuieli (cu materiale, salarii, etc.) care ca valoare coincid cu suma din contul 711. Deci, contul de profit si pierdere nu este afectat; ce se trece pe debit (cheltuielile) se trece si pe credit (711 - Variatia stocurilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

711 in bilant mmanu mmanu buna ziua folosesc contul 711 variatia stocurilor pentru a evidentia cresterea in greutate animale, la o ferma, problema este ca nu am sold la cont la ... (vezi toată discuția)
Monografie agricola ramona chisalita ramona chisalita buna ziua. am o nelamurire legata de inregistrarea in contabilitate a productiei in curs de executie la o firma cu profil agricol. atunci cand inregistrez ... (vezi toată discuția)
Problema productie bfcvs bfcvs Intrebarea mea este cand va disparea suma inregistrata in creditul contului 711 si cum anume. Operatiunile contabile inregistrate sunt urmatoarele ... (vezi toată discuția)