avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Componenta pe specialitati comisie de inventariere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Componenta pe specialitati comisie de inventariere

Care este pregatirea/specializarea persoanelor care fac parte din componenta unei comisii de inventariere ? Pot fi numite persoane angajate pe posturi care necesita specializare de informatica (IT) in componenta acestor comisii ca sa numere covoarele, tablourile, scaunele perdelele etc, doar pentru ca in camerele respective exista si 2 calculatoare si o imprimanta ? Ca sa fie explicatia ,,sa fie de specialitate IT'', cand toata lumea are acasa calculator, laptor si imprimanta ? Scrie undeva intr-o prevedere legala acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:13, 17 Octombrie 2022
Potrivit legii:
- Inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii se efectuează de către comisii de inventariere, numite prin decizie scrisă, emisă de persoanele prevăzute de lege În decizia de numire se menţionează în mod obligatoriu componenţa comisiei (numele preşedintelui şi membrilor comisiei), modul de efectuare a inventarierii, metoda de inventariere utilizată, gestiunea supusă inventarierii, data de începere şi de terminare a operaţiunilor.

- Pentru desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunilor de inventariere, în comisiile de inventariere vor fi numite persoane cu pregătire corespunzătoare economică şi tehnică, care să asigure efectuarea corectă şi la timp a inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, inclusiv evaluarea lor conform reglementărilor contabile aplicabile.

- Inventarierea şi evaluarea elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii se pot efectua atât cu salariaţi proprii, cât şi pe bază de contracte de prestări de servicii încheiate cu persoane juridice sau fizice cu pregătire corespunzătoare.

- Din comisia de inventariere nu pot face parte gestionarii depozitelor supuse inventarierii, contabilii care ţin evidenţa gestiunii respective şi nici auditorii interni sau statutari.
Multumesc de raspuns
Am inteles ce spune prevederea legala, mi s-a adus la cunostinta sa studiez ceva legislatie privind inventarierea. Insa am ridicat problema ca eu nu sunt cu pregatire corespunzatoare tehnica, eu sunt cu pregatire corespunzatoare informatica. Nu pot fi asimilat cu pegatirea tehnica, deoarece o sa ma puna de maine sa repar broastele de la usa, sa repar scaunele ergonomice, etc. Si inca un amanunt, din cate am citit si am retinut scrie ca : - Pentru desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunilor de inventariere, în comisiile de inventariere este recomandabil sa fie numite vor fi numite persoane cu pregătire corespunzătoare economică şi tehnică,
Aceasi problema se regaseste in multe companii. Se trezesc unii sa numeasca in comisie persoane din domeniul IT, Automatisti, repsectiv persoane care se considera de catre unii "destepti" ca n-au destula activitate din punctul lor de vedere.

Intrebari:

1. Se poate refuza participarea la un astfe de inventar ? Daca da, in baza a ce.
2. Se pot solicita ore suplimentare pentru asta ? Daca incarcarea este deja peste 100%, cand mai gaseste lumea timp pentru inventar ?

Vad ca mai exista cateva subiecte deschise pe aceasta tema fara raspunsuri.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2022
BX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rapundere pt un inventar nesemnat clauddy clauddy Salut! Ma confrunt cu o problema si as vrea niste sfaturi...legale. lucrez la o gradinita si mi s-a dat un cabinet, cu diverse lucruri, etc. De curand s-a ... (vezi toată discuția)
Grav adam. adam. buna.. am o intrebare .. as vrea sa plec cu preaviz de la locul meu de munca actual ... sunt gestionar la un depozit iar directorul vrea sa ma puna sa semnez ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie să ne ajutați: - ordonatorul principal de credite a trimis instituției noastre o adresă ... (vezi toată discuția)