avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen pentru redobandirea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen pentru redobandirea permisului

Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile pentru conducerea cu peste 50km/h, am dat examen de redobandire si pedeapsa a fost redusa la 30 zile. Mi-am redobandit permisul, iar la o luna distanta mi s-a suspendat din nou permisul pentru aceeasi fapta, pedeapsa fiind majorata cu 30 zile, in total fiind 120 zile. Mai pot sustine examenul pentru a se reduce pedeapsa? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MadalinaCosmina , utilizator 08:22, 16 Decembrie 2020
Daca depasirea vitezei, la prima abatere, nu s-a facut cu mai mult de 70 km/h , atunci puteti da de reducere, dar la 45 de zile :
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
(3) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevăzute la art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) lit. a) și la art. 103 alin. (1) lit. c) și d). Pentru fapta prevăzută la art. 102 alin. (3) lit. e), perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, la cererea titularului:
a) dacă viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus este depășită cu mai mult de 50 km/h, dar nu mai mult de 70 km/h;
b) dacă viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus este depășită cu mai mult de 70 km/h, doar dacă această faptă a fost săvârșită o singură dată în 12 luni.
(4) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 45 de zile, la cererea titularului, în cazul în care aceasta a fost majorată conform art. 103 alin. (2) și art. 118 alin. (7), după caz.

Articolul 103
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârșește, într-un interval de două luni de la data restituirii permisului de conducere, o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) și art. 102 alin. (3), perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea faptei se majorează de drept cu încă 30 de zile. Perioada de suspendare majorată se comunică în termen de 15 zile de la data aplicării sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
latka, moderator
Mulțumesc frumos! Doamne-ajuta sa mi se aprobe cererea de reducere! Conform legii, acest lucru pare clar, însă polițistul care mi-a înmânat înștiințarea mi-a zis ca nici nu se pune problema de reducere, ca nu e normal asa ceva, argumentând ca este "invatatura de minte". De aceea am dorit sa cer o părere avizata. Multumesc, numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins de doua ori in interval de 2 zile cu viteza peste limita (+50km/h) Adrian.123. Adrian.123. Am fost inregistrat de radar cu 54km/h peste viteza legala si mi-a fost retinut permisul. A doua zi am fost surprins din nou de alt echipaj tot cu 54km/h peste ... (vezi toată discuția)
Paradox in codul rutier? Darius87 Darius87 Suspendarea dreptului de a conduce, in urma depasirii vitezei de exemplu echivaleaza acumularea a 15 puncte de penalizare? Intreb deoarece exista 2 pozitii in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! soțului meu i-a fost reținut permisul de conducere ... Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! Soțului meu i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece a depășit limita de viteza legala în localitate. ... (vezi toată discuția)