avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Soțului meu i-a fost reținut permisul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Soțului meu i-a fost reținut permisul de conducere ...

Bună ziua! Soțului meu i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece a depășit limita de viteza legala în localitate. Ulterior a depus contestație, a pierdut procesul, și nu a mai făcut recurs. După ce hotărârea a rămas definitiva a predat permisul organelor de politie, dar el mai poate da acel examen în prima luna ca să îl poată redobândi mai repede? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:30, 27 Iulie 2021
Bineinteles ca poate,, conform urmatorului articol:
Art.104 din OUG 195/2002
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare se reduc de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
(3) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a faptelor prevăzute la art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) lit. a) și la art. 103 alin. (1) lit. c) și d).Pentru fapta prevăzută la art. 102 alin. (3) lit. e), perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, la cererea titularului:
a) dacă viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus este depășită cu mai mult de 50 km/h, dar nu mai mult de 70 km/h;
b) dacă viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus este depășită cu mai mult de 70 km/h, doar dacă această faptă a fost săvârșită o singură dată în 12 luni.
[ link extern ]

Are 30 de zile la dispozitie sa se tot programeze, dupa aia gata, daca nu reuseste..

Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pentru redobandirea permisului MadalinaCosmina MadalinaCosmina Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile pentru conducerea cu peste 50km/h, am dat examen de redobandire si pedeapsa a fost ... (vezi toată discuția)
Paradox in codul rutier? Darius87 Darius87 Suspendarea dreptului de a conduce, in urma depasirii vitezei de exemplu echivaleaza acumularea a 15 puncte de penalizare? Intreb deoarece exista 2 pozitii in ... (vezi toată discuția)
Prins de doua ori in interval de 2 zile cu viteza peste limita (+50km/h) Adrian.123. Adrian.123. Am fost inregistrat de radar cu 54km/h peste viteza legala si mi-a fost retinut permisul. A doua zi am fost surprins din nou de alt echipaj tot cu 54km/h peste ... (vezi toată discuția)