avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare cumparare

Bună! As avea nevoie urgent de o informație, dacă se poate. Urmează sa închei contractul de vânzare cumpărare pentru un imobil (casa noua construita recent). Din punct de vedere legal, ar trebui sa se stipuleze în contract un termen de garanție oferit de vânzător? As putea cere aceasta garanție, este prevazuta de lege? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 15:11, 18 Decembrie 2020
Ce fel de garantie?
Auzisem de o garanție care este data în funcție de categoria de importanta în care se încadrează imobilul. Era vorba de o garanție de circa 3 ani pentru vicii ascunse. Nu știu dacă este doar o opțiune sau obligativitate și nu știu dacă trebuie sau nu specificata în contract.

raluk0207 a scris:

Ce fel de garantie?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Garanția pentru vicii ascunse va fi oricum menționată în contract. Este o obligație legală a vânzătorului.
As fi mulțumită sa fie menționată însă notarul spune ca ei nu menționează nici un fel de garantie în contract și nu a făcut-o niciodată, de aceea întreb, ca să-i pot cere aceasta mențiune conform unei legi.

raluk0207 a scris:

Garanția pentru vicii ascunse va fi oricum menționată în contract. Este o obligație legală a vânzătorului.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.1707 - 1708 din Codul civil
Cum v-am spus mai sus, obligația exista oricum, în temeiul legii. Chiar dacă nu se menționează în mod expres puteti sa il chemați pe vânzător in garanția pentru viciile ascunse.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare fara mentionare de vicii ascunse UserName95 UserName95 Buna ziua, Doresc sa achizitionz un apartament intr-un bloc nefinalizat. Termenul de finalizare este inceputul lui 2022. Am cerut un model de contract si am ... (vezi toată discuția)
Am cumparat 3 masini pentru a le vinde ulterior si am constatat urmatoarele. nicoletaaaa nicoletaaaa Va expun situatia sub forma unei spete: X vinde 3 masini lui y -faimos pentru circulatia acestui fel de marfa. Masinile sunt livrate ,pretul platit pe ... (vezi toată discuția)
Vânzare mașină, proces vicii ascunse seyyku seyyku Am vândut o mașină la vânzarea ei cumpărătorul a văzut-o cum arăta iar după ceva timp m-am trezit dat în judecată pentru vici ascunse iar ... (vezi toată discuția)