avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot lupta impotriva unui presedinte de asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot lupta impotriva unui presedinte de asociatie care comite abuz in serviciu?

Va salut!
Am o problema in legatura cu nr-ul de persoane trecute la intretinere; De cand m-am mutat in apartamentul acesta (luna martie 2009) am locuit 4 persoane si asa eram si declarati la administrator. Incepand cu luna august am ramas doar eu cu prietena mea, si am facut o cerere in acest sens, sa ne treaca doar 2 porsoane. Zis si facut, numai ca din luna octombrie s-a realizat acest lucru "asa e procedura". In tot acest timp cei doi care am stat inainte cu noi (fratele prietenei mele cu prietena lui) bineinteles ca au mai venit pe la noi, mai dormeau cate un weekend la noi, ori cand plecam noi de acasa ca sa nu ramana pisica singura.
Toate bune si frumoase numai ca in tot acest timp toti pensionarii si bagatorii de seama se simteau frustrati ca de ce primesc eu vizite (de parca ar trebui sa le cer lor voie) avand si cateva discutii cu ei pe aceasta tema, explicandu-le ca cei dou stau la camin si ca or sa mai vina pe la mine indiferent de ce spun ei.
Pe luna noiembrie s-a afisat intretinere si surpriza , suntem trecute 3 persoane, nici 2 nici 4, ...au calculat eu asa rotund si au zis ca cifra 3 e mai bine.
Intrebarea e ce pot sa fac in aceste conditii, nu vreau sa platesc intretinerea pt a 3-a persoana (e vorba de vreo 30 lei), as vrea sa stiu ce pot sa fac?
...nu suma de plata ma deranjeaza ci modul cum au protejat, tinand cont ca eu am fost cat se poate de clar, si le-am dus sa vada chiar si contractele celor 2 de la camin.
Cel mai recent răspuns: bsterea , utilizator 17:10, 3 Aprilie 2010
Stimate Marius,
Parerea mea este ca ar trebui sa te duci sa porti o discutie serioasa cu acel presedinte de asociatie si cu administratorul si sa le atragi atentia ca , daca nu se remediaza situatia in sensul de a fi trecut cu 2 persoane la intretinere , le faci plangere penala pentru abuz in serviciu , fals si uz de fals , constand in aceea ca au trecut in mod intentionat eronat numarul de persoane aflte la intretinere ! Explica-le foarte clar ca ai dreptul sa primesti si 100 de vizite in fiecare zi de la oricine doresti! Asta nu inseamna ca acele persoane vor fi trecute la plata intretinerii! Daca nu ajungi la nici un rezultat , parerea mea este sa le faci plangere la politie (sa redactezi plangerea in 2 exemplare , sa iei numar de inregistrare pe exemplarul tau , faci o copie xerox) si sa le lasi cate un exemplar ca sa vada ca esti decis sa solutionezi aceasta problema!B-)
Succes!
Discutie serioasa nu am cu cine sa port, asa ca am ales varianta a 2-a.
Am facut o sesizare si daca luna viitoare nu se remediaza o sa merg la primarie si pe urma la politie daca tot nu se rezolva nimic.
Se va putea face cerere in 2 ex. . Se va cere nr. de inregistrare . In cerere se vor trece nemultumirile se va indica faptul ca cele 2 pers. vazute au contract la camin si platesc locurile unde sunt cazate . Se va cere sa se arate motivele trecerii celei de-a 3 pers. la calculul intretinerii inclusiv daca exista reclamatii scrise de la vecini , in caz ca nu ar exista se va cere sa se indice numele acelor pers. ce au facut reclamatia verbala ; se va pune in vedere administratorului ca se asteapta raspuns in cel mai scurt timp .
Se va achita intretinerea asa cum a fost calculata .
In cazul in care nu se ajunge la o intelegere pe cale amiabila in sensul de a se calcula in luna urmatoare cu o pers. in minus se va putea face reclamarie la primarie .
La tema asta am si eu o neclaritate. Presedintii de asociatii de proprietari intra si ei categoria functionarilor publici care pot fi acuzati de abuz in serviciu si pot fi sanctionati penal? Caz concret: presedintele asociatiei din care fac eu parte strange semnaturi pt adoptarea unui amendament la statut, prin care sa poata exclude persoanele care "aduc prejudicii" asociatiei. In acceptiunea lui l-am prejudiciat prin faptul ca am sesizat presa scrisa, primaria, politia si parchetul cu privire la incompetenta, ignoranta si abuzurile lui. Excluzandu-ma, nu mai am acces la documentele asociatiei si el poate sa faca in continuare ce vrea. In plus, nu stiu pe unde-mi platesc utilitatile, caci furnizorii nu fac contracte decat cu Asociatia. Deci, ce e de facut in situatia asta?
E de tot rasul! :)
Presedintele unei asociatii nu este asimilat unui functionar public pentru ca nu este angajat de vreo institutie publica, ci este ales de proprietari, asociati intr-o entitate de drept privat. Cu alte cuvinte acest presedinte este un simplu presedinte de asociatie cu un statut si atributii bine delimitate in Legea 230/2007. Textul acestei legi il puteti accesa din primul topic al sectiunii noastre intitulat Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.

Modificari aduse in statut nu au valabilitate decat daca fac obiectul unei hotarari judecatoresti.
Excluderea unui membru din asociatie nu este inscrisa in aceasta lege dupa care se conduc asociatiile de proprietari, "constitutia asociatiilor" si un statut nu poate fi mai presus de lege. Oricum aceasta modificare ar fi respinsa de judecator.

Un membru al asociatiei nu poate fi lipsit impotriva vointei lui de acces la documentele asociatiei, nu i se poate lua dreptul de a i se administra cota-parte indiviza din proprietatea comuna si in general presedintele asociatiei nu este argat pe mosia lu' muma-sa!

Dv., ca proprietar cu drepturi depline in asociatie, puteti sesiza orice institutie care credeti ca poate rezolva o problema din asociatie, daca in interiorul acesteia se practica abuzuri, inclusiv aveti libertatea constitutionala de a va exprima liber opinia, fie si in media.

Daca va avea proasta inspiratie de a va elimina din asociatie, indiferent pe ce cale, evident in mod abuziv, faceti sesizare la primaria de care apartineti, dar in primul rand puneti-l sa va arate in baza carui articol din legea 230/2007 sau din HG.1588 ii este permis sa va excluda din asociatie.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Cum sa reusesc sa infiintez asociatia de proprietari? 44axa 44axa am incercat in repetate rinduri sa infiintez asociatia de proprietari pe scara noastra. motivul. 1 )stau la et.10 si am de multi ani problemr cu banii ptr ... (vezi toată discuția)
Persoana in plus la intretinere nejustificat AdrianTudor25 AdrianTudor25 Buna seara, as dori daca se poate sa ma sfatuiti si pe mine. In vara am depus o cerere la administrator prin care solicitam scoaterea unei persoane de la plata ... (vezi toată discuția)
Reclamatie abuz presedinte asociatie de proprietari _Mihaela _Mihaela Buna ziua, Ne-am mutat in iunie 2011 intr-un bloc in Sectorul 2. Am avut in permanenta grija sa nu deranjam in nici un fel vecinii si sa ne platim ... (vezi toată discuția)