avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie abuz Presedinte Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie abuz Presedinte Asociatie de Proprietari

Buna ziua,
Ne-am mutat in iunie 2011 intr-un bloc in Sectorul 2. Am avut in permanenta grija sa nu deranjam in nici un fel vecinii si sa ne platim intretinerea in maxim o saptamana din momentul afisarii ei. Datorita unui loc de parcare , neamenajat sau platit la ADP, dar folosit de Presedintele Asociatiei de Proprietari am avut o altercatie cu acesta care dupa nenumarate jigniri si tipete pe scara la ora 22.00 ne-a amenintat ca vom duce o viata foarte grea in bloc. Primul pas a fost sa ne anunte in aceleasi tipete ca vor fi trecute 3 persoane la intretinere (fata de 2 persoane)deoarece a venit in vizita la noi o persoana pentru cateva zile ( mai putin de 15 zile); 2. neavand repartitoare de caldura montate o sa aiba grija ca factura noastra lunara sa explodeze.
Va rog sa imi dati un sfat cum trebuie procedat- sa depun o reclamatie la Politie sau sa astept sa vad daca isi pune in practica amenintarile si abia apoi sa depun o reclamatie?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: PROPIETARap , utilizator 16:02, 12 Ianuarie 2013
Avand in vedere relatiile de vecinatate cu domn presedinte,incercati sa solutionati amiabil
Incercati sa explicati decent pe intelesul domniei sale ca nu detine functia pe viata
Presedintele de asociatie nu are autoritatea si nici competenta sa intocmeasca facturi individuale
Daca presedintele staruie in comportament jignitor si incalca prevederile L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007, puteti formula o sesizare la serviciul specializat din primarie
~ Conținut șters la cerere ~
E un cmportament huliganic si nu tine de problematica specifica unei asociatii de proprietari. Tine de codul penal.

Nu are dreptul sa va treaca cu persoane in plus daca dv. nu declarati prezenta unei a treia persoane in apartament mai mult de 15 zile. Daca aveti vecini care sa va sustina, ar fi bine sa faceti apel la sprijinul lor, in cazul in care va pune in aplicare amenintarea. E greu de dat un sfat intr-un conflict intre doi oameni dintre care unul poate face abuzuri greu de reparat.
Poate sa faceti apel si la politistul de proximitate....

In privinta calculului la caldura, puneti-va repartitoare, dar chiar si in lipsa lor, nu el face acest calcul si nu poate falsifica un calcul al unei firme care isi pune stampila pe documentul de calcul - tabelul centralizator.
In cazul acesta puteti reclama la primarie, la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.

Incercati sa fiti mai intelept si sa stingeti conflictul de la om la om.

Am si eu o problema cu presedintele de bloc, care a fost militian. Acum a iesit la pensie. Toata ziua sta si pandeste cine intra si cine iese din bloc. Ba mai mult ii legitimeaza(chiar si pe fi-miu care vine in vizita). Nu asta ma supara. Ci faptul ca o data la 2 zile imi vine la usa si imi reproseaza ca de ce tin usa deschisa apartamentului(eu fiind fumatoare ...in bucatarie cu 2 ferestre deschise) ca se face miros de tigara pe casa scarii. I-am explicat ca pe caldurile acelea toride incercam sa mai aduc o adiere de aer rece .... si ca am pisica care se cere afara. Ideea este cum scap de batranelul asta cu gherute la manute...ca deja am impresia ca e vorba de abuz. Si apropos...pe scara miroase a ceapa prajita, tocanite, varza murata(usor de asociat mirosul acesteia)....de ti se intoarce stomacul pe dos. Si totusi nu m-am dus la usa lui sa-i reclam. Mentionez ca ma impac bine cu vecinii care dau dezaprobator din cap, incercand sa-mi explice ca a fost securist. Si ce daca...nu ma intereseaza.
In ambele cazuri si initiatorul topicului si ultimul mesaj, depuneti cate o sesizare la serviciul proximitate...e mai bine asa ca sa-i mai potoliti nitel.

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecini chiriasi galagiosi ggabiy ggabiy As dori o solutionare a cazului meu, deoarece am incercat cateva variante fara succes. Apartamentul de deasupra noastra a fost inchiriat unor chiriasi, care ... (vezi toată discuția)
Caini la bloc DANIELAmull DANIELAmull Buna ziua, Stau in Cluj-Napoca, intr-o garsoniera amenajata din uscatorie (15 mp), am doi caini de talie medie si multe probleme cu vecinii. Cainii sunt ... (vezi toată discuția)
Blocare partiala usa acces in apartament buna ziua, locuiesc ... dj_sherbu dj_sherbu Blocare partiala usa acces in apartament Buna ziua, Locuiesc la parterul unui bloc, chiar in dreptul trapei de acces in subsolul blocului. In zona ... (vezi toată discuția)